GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Gündeme Bakış ve İzmir’de Son Dakika ortak yayına katıldı. Sürekli, AK Parti’de yaklaşan kongre sürecini değerlendirerek kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

YAPICI MUHALEFETE SON SÜRAT DEVAM
Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Çeşme Kampı ile ilgili konuşan Sürekli, “Genel merkezimizde yılda 2 kez bu kamp yapılıyor. Göreve geldiğimizde böyle bir ihtiyaç hissettik. Burada hem eğitim, hem değerlendirme hem de kardeşlik duygularımızı pekiştirme adına çok yararlı bir kamp oldu.  Muhalefet yapma konusunda her zamanki gibi etkin bir şekilde devam etme kararı aldı. Biz büyükşehir ve belediye meclis üyelerimiz İzmir’deki muhalefet görüntümüzü sergiliyorlar. Kampta bunları da konuştuk. Özellikle Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ konuşmasının bir bölümünü buna ayırdı. Tabi ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nihat Zeybekci Bey de bu konudaki tecrübelerini bizimle paylaştı. Ben de il başkanı olarak bu konudaki hedeflerimizi arkadaşlara tekrar ifade ettim. Somut olarak etkin, yapıcı muhalefete son sürat devam edilecek” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ ‘GİT TEŞKİLATI 2023-2024’E HAZIRLA’ DEDİ
Kongre süreci ile ilgili adaylık konusuna değinen Sürekli, “Uzun yıllar görev yapmak için atandım. Biz partimizde işleyiş bellidir, aday olduğunu açıklamak geçerli söylem değildir. Ben görev adamıyım. Genel merkezimiz bana görev verdi. İzmir’i idare et dediler. Sayın Cumhurbaşkanımız bana görevi teslim ederken kritik bir cümle sarfetti. Cumhurbaşkanımız, ‘Kerem Ali, bu görevi sana veriyorum. Git bu teşkilatı 2023-2024 seçimlerine hazırla’ dedi. Bu dönemde hangi konumda olurum takdir Cumhurbaşkanımızındır” dedi.

OLABİLİR DE OLMAYABİLİR DE…
İzmir’de teşkilatta ilerleyen süreçte görev değişikliğiyle ilgili konuşan Sürekli, “Bizde çalışmalarımız bitmiyor. Bazı koordinatör arkadaşlar çalışıyordu. Birinci Bölge Koordinasyon Sorumlumuz Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, ikinci Bölge Koordinasyon Sorumlumuz Kütahya Milletvekilimiz Ahmet Tan aralıksız çalışıyorlar. Raporlarını hazırlıyorlar. Milletvekillerimizden bir ön rapor alındı. Şahsımdan önce bir ön rapor, daha sonra da ara rapor alındı. Nihai karar verildikten sonra genel merkez kongre süreciyle ilgili kararını verecek” dedi.
“Görevden alınmalar olabilir mi?” sorusuna Sürekli, “Olabilir de olmayabilir de…” şeklinde yanıt verdi.

‘BIRAK, SATMA İZMİR’İN MALINI’
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların satılmasını eleştiren Sürekli, “Tabi ki belediyelerin bir satış programı olabilir. İlk etapta bir şey demeyebilirsiniz ancak Tunç Soyer olunca olaya farklı bakıyorsunuz. Neden, zaten Seferihisar’daki faaliyetlerini biliyorsunuz. 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde Tunç Soyer, belediyenin en önemli taşınmazlarını satışa sundu. Buradan gelen parayı da personel maaşlarını ödedi. Yatırım yapsa bir şey demeyeceğiz. Şimdi İzmir’e geldi. Burada vatandaşlarımızdan seçim döneminde bize ‘inşallah seçimi siz kazanırsınız, korkuyoruz Saat Kulesi’ni satacak’ diyenler oldu.  Bu satış yönündeki tavrını şiddetle eleştiriyoruz ve kınıyoruz. Zaten yatırım yapılmıyor. Bunları cari açıklar için kullanacağını düşünüyoruz. Acilen satışları durdursun, başka kaynakları bulmaya çalışsın. Cumhurbaşkanımız da söylemişti. Belediyeler kaynak sıkıntısı çekiyorsa başka kaynaklar bulalım. Bırak, satma İzmir’in malını. O dönem Seferihisar’da kaldı.  Seferihisar’da sattı sattı, belediye personelin maaşlarını ödeyemiyor. Bıraksın satmayı. Bizimle de irtibata geçebilir. İzmir ile ilgili olarak kendisiyle hiçbir zaman görüşmedik.  Ben iletişime açık bir insanım. Kurar, kurmaz kendisinin taktiridir” dedi.

YURDIŞI SEYAHATLERİNİ İZMİR’E FAYDA GETİRMİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yurtdışına yaptığı seyahatlerin fazlalığına dikkat çeken Sürekli, bunların kent yararına olmadığını savundu. Sürekli, “Seferihisar’dayken yılda 175 kez yurt dışına çıkıyor. İzmir’i temsil etmesinden mutluluk duyuyoruz ama bunun bir sıklık aralığının bulunması gerekiyor. Bunun ben sadece dışarıda aktivite yapmak amacıyla İzmir’e faydası olmayan faaliyetlerinde bulunduğu göstergesidir. Bunu Seferihisar’da gördük. Kendi ideolojisi yakın programlara katılıyor. Ben bunları faydalı bulmuyorum” diye konuştu.  

PASTAYI ÖNCE ARKA SIRADAKİLERE DEDİ AMA…
Başkan Soyer’in performansının sorulması üzerine Sürekli şunları söyledi;
“7 ay kısa bir süre ama yetersiz buldum. Davranışı, hareketleri ve geçmişi bize bu değerlendirmeyi yapmaya yetiyor. İleriye dönük bir umut ışığı görmüyorum. Seçim öncesi, pastayı arka sıradakilerle paylaşacağız dedi, gitti en ön sıraya oturdu. Şatoya oturdu. Bunu bir simgesel olarak söylüyorum. Kendi söylemleriyle çelişiyor. İzmir’de hiçbir başkan konutta oturmadı.”

PROJELERİ TAKİP ETMİYORLAR
İzmir’in Ankara’da bekleyen projeler ile ilgili Büyükşehir’in konuyu takip etmediğini öne süren Sürekli “İzmirli ile ilgili konularda mazeret üretiyorlar. Şu şu konu hakkında haber bekliyoruz diyorlar. Konunun takipçisi olacaksın. Ankara’daki bazı bürokratik aksaklıkların arkasında sınıyorlar. İzmir’de algı oluşturuyorlar. Konunu takipçisi olunca, Başkan değil, genel sekreter ya da yardımcısı Ankara’ya projenin akıbetini sormak için gitse çözer. Bunun için bir çaba harcamıyorlar. Bunu yapan CHP’li belediyeler var, görüyorum. İşlerini takip ettiklerini sonuç alıyorlar. Aynı şey AK Partili belediyeler için de geçerlidir” dedi.

İŞTE TUNÇ SOYER’E BURADAN SİYASİ BİR DESTEK
Konuşmasına devam eden Sürekli, “Elektrik Fabrikası konusuna bürokrasi bazı teknik konulardan dolayı olumsuz bir düşünce bulunuyor. Cumhurbaşkanımız bu konunun incelenmesi talimatı verdi. Sayın Hamza Dağ da konuya olumlu baktığını açıkladı. Sayın Bakanımız da bakalım inceleyim dedi ama bürokrasinin direncinin hala aşılamadığını görüyoruz. Biz bu konuyu takip ediyoruz ama bürokrasinin olumsuzluğunu aşma konusunda sayın Başkan ekibini alıp Ankara’ya gidip konuyu masaya yatırabilirler. Elektrik Fabrikası konusunda Ankara farklı, ben farklı bakıyorum. Elektrik Fabrikası’nın İzmir’e kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. İşte Tunç Soyer’e buradan siyasi bir destek. Benim görüşüm olumu fakat onlardan bir talep gelmedikten sonra biz bir şey yapamayız” diye konuştu.

AJANDASINDAKİLERİ UYGULUYOR
Soyer’in genel siyaset ile yaptığı açıklamaları sert dille eleştiren Sürekli, “Seçimlerin ardından 7 ay geçti. Büyükşehir ve belediyelere kredi vermiştik. Tabi şimdiye kadar bir şey görmedik. Yapılacağına dair bir ipucu da görmüyoruz.  Sayın Başkan Soyer, genel siyasete girdiği için biz de ona cevap veriyoruz, vermek zorundayız. Genel siyasette çok ilginç bizi üzen açıklamaları giriyor. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. Planladığımız gerekenden daha fazla muhalefet yapıyoruz.   Orman yangınları konusunda PKK’yı kınamayan bir Soyer var. Hassas bir zaman Kıbrıs açıklaması var. Barış Pınarı Harekatı’nda ‘savaş’ kelimesini kullanmıştı. Söylenen sözler bizi derinden üzmüştür. Bunların planlı şekilde gündeme getirildiğini düşünüyoruz. Başkan göreve geldiğinde bir ajandası vardı, onu uyguluyor. İzmirlilerin hassasiyetinin olduğu konularda açıklamalarda bulunuyor. Sonu nereye varacak bunu da bilmiyoruz” dedi.