GÜNDEME BAKIŞ - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "Hiçbir şey yapmadılar" ifadesi, İzmir'de CHP ve AK Parti İl Başkanları arasında polemiğe neden oldu. 

YÜCEL İKTİDARA YÜKLENDİ
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirerek, depremzedelerin AK Parti iktidarı tarafından mağdur edildiğini savundu. Yücel, Bakanlık tarafından yapılan konutların 8 kattan 5 kata indirilmesiyle birlikte evsiz kalan ve hak kaybına uğrayan depremzedeler olduğunu kaydederek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sürecin en başından beri depremzedelerin yanında olduğu aktardı. 

"KENDİLERİNİ AYNI KEFEYE KOYAMAZLAR"
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den de CHP'li Deniz Yücel'e yanıt gecikmedi. Sürekli, Yücel'e heykel göndermesi yaparak, "Depremin acı yüzünü bir heykelciğe sığdıran, Milletin katkılarıyla kampanya düzenleyen; Uzundere konutlarındaki depremzedeleri bir kaç ay önce tahliye kararı alıp, tepki görünce yıl sonuna kadar süre veren CHP; Cumhurbaşkanımızı ve AK Parti’yi eleştirecek noktada değildir. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız Sn. Murat Kurum; depremzedelerimizin hayata tutunabilmesi için ilk andan itibaren büyük özveri göstermektedir. İzmir’in deprem dönüşümünü somut adımlarla ele alıp, bir yıl dolmadan konut teslimi yapanlarla kendilerini aynı kefeye koyamazlar" dedi.