GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayraklı’ya yeterince yatırım yapılmadığını öne süren Polat, Belediye Başkanı Serdar Sandal’ı eleştirdi.  

BİR TANE SOSYAL DONATI ALANI GÖSTERSİN
Polat, “45 yıldır Bayraklı’da yaşıyorum. Bayraklı’da neyin gelişip gelişmediğini Serdar Sandal’dan daha iyi biliyorum. Bana yaptığı bir tane sosyal donatı alanı göstersin, yok. Bir tane park yaptı, o da Mustafa Kemal’de. Anadolu Lisesi’nin bitişiğinde… Yani ihtiyaç olmayan bir bölgeye yaptı. Dikey yapılaşmanın olduğu Manavkuyu, Mansuroğlu gayet güzel, bir sıkıntı yok. Ama dikey yapılaşmanın olmadığı gece kondu mahallelerinde değişen hiçbir şey yok” dedi. 

YOLLARIN YARISI ÇUKUR
İlçede yapılan asfalt çalışmalarına değinen Polat, “İddia ediyorum, şuanda Bayraklı’nın yollarının yarısı çukur. Bunu her yerde dile getiriyorum. Bu yolların çukur olmasının nedeni doğalgaz, elektrik, internet firmalarının yaptı çalışma sonrası meydana geldiği ve çalışma sonrası asfaltlamayı yapmadığı yönünde bir algı var. Vatandaş bunu böyle biliyor. O kurum yerel belediyeden izin alıyor. İzin aldığı andan itibaren o asfaltlama ücretini peşin olarak alıyor. Kurum çukuru toprakla kapatıyor. Belediye üzerinden aylar geçiyor ama çalışmanın üzerini asfaltla kapatmıyor. Bu konuyla ilgili çok telefon alıyorum. Bu işler planlı programlı yapılması gerekiyor. Alternatif bir güzergah belirlemeden çalışma yapılıyor.  Gün veriyorum, asfaltlama çalışmaları beş gün önce başladı. O da çok ciddi bir anlamda kamuoyu oluşturduk. Emin olun yolların bozukluğuyla ilgili günde 15-20 tane telefon alıyorum. Biz de her platformda bunu dile getiriyoruz” diye konuştu. 

HEP ‘CEK, CAK’ 
Kentsel dönüşümle ilgili eleştirilerde bulunan Polat, “Kentsel dönüşüm konusunda hala imar revizyon planlarını yapılmadı. 2.5 yıldır tamamlanan bir imar planı yok. Adalet Mahallesi’nde bunu yaptılar o da itirazlardan dolayı iptal edildi. Sürekli yapacağız, edeceğiz.  Hep ‘cek, cak’… Trafo alanıyla ilgili Necip Bey ile ziyaret ettik. Trafonun alanını gösterdi. 4 ay oldu, ne oldu? Deyin ki ‘biz bunu yapamıyoruz’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girsin ve yapsın. Zaten Bakan Bey’in bununla ilgili destek vereceğini söyledi” dedi.  

BAYRAKLI’NIN YÜZDE 70’İNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMASI  GEREKİYOR
Polat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bayraklı’da birinci sorunn kentsel dönüşüm. Çok ciddi bir alanın kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor. Bu alan yüzde 70’e tekabül ediyor. Bunu yaparken de vatandaşı mağdur etmemek lazım. Israrla devletten destek almamaya çalışıyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alırsanız, 7 tane rezerv alanda işlerin nasıl yürüdüğünü görürsünüz. Ne kadar hızlı bir şekilde mesafe katediliyor görüyoruz. Devletten destek almazsanız 13 yıl beri bir şey yapamazsınız.”

YAPTIĞI PROJE VARSA GELSİN BİRLİKTE GEZELİM 
 Polat konuşmasına şu şekilde sürdürdü:
“Gümüşpala’da bir düğün salonu vardı. Bu düğün salonunu kreşe çevirdiler. Şimdi vatandaş ‘biz düğünlerimizi nerede yapacağız?’ diye soruyor. Bunun dışında kesinlikle bir şey yapılmadı. Buradan sesleniyorum; Büyükşehir ya da belediyenin yaptığı bir proje varsa gidelim birlikte gezelim. Ben de teşekkür edeyim.”

BELEDİYENİN 280 MİLYON BORCU VAR
Belediyenin borcu ile ilgili açıklamada bulunan Polat, “Kesin hesap cetvelinde 280 milyon borç açıklandı ve onaylandı. Hatta oy çokluğuyla geçti. ‘Belediyenin 102 milyon borcu var, bunun 70 milyonunu ödedim. 12 milyonu da ödersem borcu kalmayacak’ diyor. Bu söylediği hesaba göre bile kendisiyle çelişiyor. 20 milyon buhar mı oldu?” diye konuştu.