Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar koronavirüs salgınına karşı ilçede sıkı önlemler alındığını söyledi. Umreden dönen vatandaşların bir okulda karantina altına alındığını ve tedavilerinin Ödemiş Devlet Hastanesinde yapıldığını belirten Özçınar, “Kiraz İlçemizde Kovid-19 salgınına karşı düzenli olarak dezenfekte çalışmalarımızı yapıyoruz. Şüpheli vakaları Ödemiş’e sevk ediyoruz. Orada tedavi görüyor hastalarımız. Umreden dönen vatandaşlarımızı bir okulda karantinaya almıştık. İçlerinde öksürüğü olanlar vardı. Onları da Ödemiş Devlet Hastanesi’ne gönderdik. Tedavileri yapıldı ve ilçemize geri geldiler. İlçemizde şu ana kadar gözle görülür bir bulgumuz yok. Süreci çok sıkı takip ediyoruz” dedi.

“İLÇEDE TÜM TEDBİRLER ALINDI”
Yaşlıların ve sokak hayvanlarının süreçte mağdur olmaması için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Biz Mart’ın 10’unda ilk vaka ülkemizde görülür görülmez çalışmalara başladık. Düzenli olarak cadde ve sokaklarımız yıkanıyor. Çöplerimizi kireçledik. Büyük kamu kuruluşları, toplu kullanım alanlarının hepsini dezenfekte ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Eczanelerimizi ilaçlıyoruz. Bunun yanı sıra, sokak hayvanlarımızı merkezde 16 noktada besliyoruz.  Köylerimize de mama gönderiyoruz. Vatandaşımıza maske dağıtımı yapıyoruz. Boş bir alanı düzenledik ve orada Pazar yeri oluşturduk, süreçte açık alan olmasını istedik. 65 yaş üstü 200 hanemize, yemek yapamayacak olan yaşlılarımıza sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza erzak kolilerimizi dağıtıyoruz. Vefa komisyonu ile ortak giden bir çalışmamız var. Yemek ve gıda alanında koordineli çalışıyoruz. İlçemizde alınması gereken tedbirleri alıyoruz. Emniyetimiz, jandarmamız da çalışıyor, gerekli tedbirleri alıyor. Fırınımız var, alamayacak vaziyette olan vatandaşlarımıza oradan ekmekleri ücretsiz veriyoruz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İLÇEDE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Başkan Saliha Özçınar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ilçede çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Büyükşehir’den Vefa Komisyonuna erzak kolisi dağıtımı için talep geldiğini ifade eden Özçınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’da çalışmaları oluyor. Büyükşehir’in erzak kolisi dağıtımı ile ilgili talepleri olmuştu. Vefa Komisyonuna böyle bir bilgi gelmişti. Biz de onların dağıtımı noktasında olur verdik. Onların da erzak kolisi dağıtımı devam ediyor. Haftada bir ilçede ilaçlama için destek veriyorlar. Bu süreci atlatmaya çalışıyoruz” dedi.