AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, yıllardır CHP tarafından yönetilen İzmir’de tarihinin en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatarak, 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan konutları depremzedelere teslim ettiklerini vurguladı.

2022 yılında da evine kavuşmayan tek bir depremzede kalmayacağını belirten Kırkpınar, hükümet olarak İzmir’i CHP zihniyetinin insafına bırakmadıklarını sözlerine ekledi.

Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı ile Türkiye’de şehircilik çalışmalarını hayata geçtiğini dile getiren Kırkpınar, bu çalışmaların da AK Parti hükümetleri döneminde yapıldığına dikkat çekti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de sosyal bir devlet olmanın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Milletvekili Kırkpınar, “İzmir’de kentsel dönüşümü siyasi risk gören CHP zihniyetinin, mahkemeler ile her türlü engellemelerine rağmen 21 bin konut yapıp, deprem sonrası İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirerek güzel İzmir’imize hizmetlerimiz devam edecek. Bakanımız Sn. Murat Kurum’un da ifade ettiği gibi; Mağrur İzmir'i, Mağdur İzmir yapanlar, güzel İzmir’in güzel insanlarından gereken cevabı alacaktır. Birileri İzmir’in tercihi ve teveccühü ile ilgili olarak karar vermeye kalkarken, bizim vefakâr İzmirli hemşerilerimiz İzmir’i mağrurken mağdur hale getirenleri asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.

İzmir’de kentsel dönüşüm dosyalarının bakanlık tarafından bekletildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Kırkpınar, “CHP tarafından İzmir’de yapılması planlanan çalışmalar maalesef CHP’li belediyeler tarafından gerek mahkeme kanalıyla gerekse çeşitli gerekçelerle engellenmektedir. Bunu da İzmirliler çok iyi bilmektedirler. Ancak İzmir ile ilgili hiçbir dosya hiçbir bakanlığımız da bekletilmemektedir. Kendi açıklarını kapatmak için hükümetimize çamur atıp, bahanelerle hemşerilerimizi kaderine terk edenler bilmelidirler ki biz 20 yıldan beri milletimizin her zaman yanında olup, verdiğimiz sözleri yerine getirdik ve bundan sonra da her zaman milletimizin yanında olup, milletimizin her türlü ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.