Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Gündeme Bakış TV'ye konuk olarak İzmir'e ve gençlik politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın ardından Genel Başkanlıkla birlikte, her partilinin hayali olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yakın çalışmaya başlayan İnan, “İzmir Gençlik Kolları Başkanlığı'ndan sonra Genel Merkezdeki arkadaşlarımızla 1,5 yıldır çok yoğun bir çalışma temposundayız. İllerimizde, ilçelerimizde, kampüslerdeyiz. Liseli kardeşlerimizle yoğun bir tempomuz var, bunlar da zaman yönetimini de daha profesyonel hale getirmenize sebep oluyor. Şehir planlamalarında tecrübe katıyor. Bu yaşta birçok ilde birçok arkadaşımızla buluşmak için daha çok efor gösteriyoruz, enerjimizi en doğru şekilde kullanmak için gayret gösteriyoruz. Ben 17 yaşında AK Parti Gençlik Kollarında siyasete başladım, İzmir'de birçok abimizle gayret gösterdik, memleketimiz ve ideolojisine inandığımız Recep Tayyip Erdoğan için. 17 yaşında başladığım bu serüvende Cumhurbaşkanımızla birlikte tabanda çalışırken son 1,5 yıldır yakın çalışmak, onun tecrübelerine yakından şahit olmak ve ondan öğrendiğim birçok şeyin yanı sıra 17 yaşımdaki başlangıcı hatırlamak hiç şüphesiz insanı mutlu ediyor. Heyecanımız hep diri, hayatımın son 1,5 yılı en çok tecrübe sahibi olduğum yıllar diyebilirim. Kendisinden çok şey öğreniyoruz. Ben Recep Tayyip Erdoğan'ın Gençlik Kolları Genel Başkanıyım, ondan daha enerjik olmam lazım, ondan daha dinamik olmam lazım ama o hep gençlik kollarından daha enerjik, enerjisini geçemiyoruz" dedi. 

"GENÇLİK HEP AK PARTİNİN ÖZNESİ OLDU"

2023 seçimlerinde 6 milyon 48 bin ilk defa oy kullanacak seçmenin olduğunu kaydeden İnan, "Bu demokrasi açısından çok büyük bir kazanım. 16 Nisan referandumundan sonra biz 'Erken, baskın seçimlere hayır' dedik. Türkiye demokrasisi ilk defa zamanında seçimlere doğru gidiyor. Bu da hiç şüphesiz alttan gelen ilk defa oy kullanacak seçmenin de en fazla olduğu seçim olacak. Biz son 20 yıldır gençlerle çok aktif politika izleyen bir partiyiz. Kurulduğumuz günden bu yana gençlik AK Parti'nin öznesi oldu. Bugün başlamadık gençlerimizle çalışmaya, kurulduğumuz günden beri gençlerle yol yürüyoruz. Tüm çalışmalarımızın özelinde gençler var. Liselerden tutun, üniversiteli gencin kampüste yaşadığı sorunlara kadar çok geniş çaplı çalışma içindeyiz. Cumhurbaşkanımız kendisine arz ettiğimiz dilek temennilerden tutun şikayetlere kadar bizzat kendisi dikkate alıp hem parti hem hükümet politikalarına hızlıca işliyor. 2023'e giderken de bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"GENÇLERLE EN ÇOK BİR ARAYA GELEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN"

AK Parti'nin gençlere yönelik yaptığı çalışmaları anlatan İnan, "Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak her sene gençlik şölenleri yapardık, 10'a yakın ilde yaptık. Pandemide ara verdik ve tekrar geleneğimize Adana'da başlamak istedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla tüm Türkiye'deki gençlik teşkilatlarımızın Adana'da bir araya gelerek çok büyük coşku ve katılımla son yılların en güçlü gençlik etkinliğini yaptık. 108 bin genç programa katıldı. Sabah 10'da girişler oldu gece 11'e kadar stat doluydu. Cumhurbaşkanımız hem dışarıdaki gençlere hem de içerideki gençlere konuşma yaptı. 2023 vizyonumuza yönelik önemli mesajlar verdi. Çok verimli geçti. Bizim için elim olan bir hadise de yaşandı, biz organizasyonlarda tedbir alıyoruz ama bu olaydan dolayı çok üzüldük. Ailelerimizle birlikte olduk ve olmaya devam edeceğiz. Seneye Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mızda geleneğimizi devam ettireceğiz. Adana Gençlik Buluşmasıyla birlikte Cumhurbaşkanımız 22. gençlik buluşmasını gerçekleştirdi, son 1 senede Cumhurbaşkanımız gittiği illerde gençlerimizle bir araya geldi. Siyasi tarihimiz boyunca gençlerle en çok bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Talepleri de alarak hızlıca parti ve hizmet politikalarına çeviriyor. Gittiğimiz her ilde istikrarlı olarak bunu gerçekleştiriyoruz, gençler sorularını rahatça iletiliyorlar, gençleri hem siyasetin içinde görmüş oluyoruz hem de Cumhurbaşkanımızla bir araya getirmekten memnun oluyoruz. Gençlerle ilgili ilk adımları hep AK Parti attı, bu şimdi diğer siyasi partiler tarafından da kopyalanıyor" diye konuştu. 

"TÜRKİYE'DE FIRSAT EŞİTLİĞİ DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK"

Muhalefetten gelen "Gençler yurtdışına gitmek istiyor" iddialarının sorulması üzerine açıklamada bulunan İnan, "Sosyal medyadan dayatılan gençlik profiline, sosyal medyadan dayatılan suni algoritmalara karşıyız. Biz sosyal medyadaki profili sahada görsek zaten o söylemleri kabul ederiz. Diğer siyasi partilerden ve onların gençlik kollarından bizi ayıran en büyük özelliklerimizden biri de sahada olmamız, sahada çalışıyor olmamız. Onlar sadece sosyal medyadaki kuru gürültüye bakıyor, süreci tahlil ediyor. Son zamanlarda yurtdışına gitme yönündeki söylemler algı, gerçeği yansıtmıyor. Türkiye'deki fırsat eşitliği dünyanın hiçbir yerinde yok. Türkiye'de almış olduğunuz hukuk, tıp eğitimi, sosyal bilimler, fen bilimleri dünyanın hiçbir yerinde yok. KYK yurtlarımızdan tutun, en son getirdiğimiz kredi ve burs oranlarına baktığınızda böyle bir sosyal devlet anlayışı Batı'da, Amerika'da, dünyanın hiçbir yerinde yok. Yurt kapasitesi olarak son zamanların rekorunu kırıyoruz. 2002'de bu ülkedeki yurtlar hapishaneye benziyordu. Ranza sistemi vardı, kötü şartlarda yurt imajı vardı, öğrencilerin toplam yurt başvurusuna devletin verdiği cevap yüzde 15'ti. Yurtlar da standart olarak çürük, eski binalar ve ranza sistemiydi, bu şartlardaki yurtlara başvuru oranına verilen cevap yüzde 15'ti. Şu anda yeni, 3 yıldızlı otel standartlarında, içinde sinema salonu olan, hijyenik yurtlara başvuru oranına devletin verdiği cevap yüzde 72. Biz son başvurularda 750 bin gencimizi yurtlara yerleştirdik. Genellikle siz de bilirsiniz gençler ilk üniversiteye geldiklerinde yurda yerleşir ardından birkaç arkadaş birlikte evlere çıkarlar. Bu sebeple şu an birçok yurdumuzda boşluklar söz konusu. Yurt kapasitelerimiz fazla" dedi. 

"CHP GENÇLİK BULUŞMALARIMIZI TAKLİT EDİYOR"

CHP tarafından gençlik buluşmalarının taklit edildiğini ifade eden İnan, "AK Parti ile gençlik arasındaki ilişki biçimi diğer siyasi partiler tarafından taklit ediliyor. Copy-past şeklinde, özensiz, kurgu çalışmayı CHP yapıyor. Biz bundan memnunuz, bunu taklit ettikleri kadar diğer alanlardaki çalışmalarımızı da taklit ederlerse memnun oluruz" derken, "Gençosman Killik'i nasıl buluyorsunuz" sorusuna ise "Takip etmiyorum kendisini" sözleriyle yanıt verdi. 

"63 İLE GİTTİM"

Göreve geldiği günden bu yana 63 ile gittiğini aktaran İnan, "Van'la birlikte 63 ile gittik, 51 ilçe ziyareti yaptık, üniversite ve lise ziyaretlerini saymıyorum. Cumhurbaşkanımızın il ziyaretlerine eşlik ediyoruz. Türkiye'nin 4 bir yanındaki gençlerle iletişime geçiyoruz. 1 buçuk milyona yakın üyemiz var son 1 yılda 250 bin yeni üye yaptık. Çalışmalarımızın temposu artıyor, keşke daha fazla ziyaret fırsatımız olsa, zamanla yarışıyoruz. İzmir'den öğrendiğim ne varsa Türkiye'ye modellemeye özen gösteriyorum" açıklamasında bulundu. 

"BU İTHAL BİR KRİZ"

Muhalefetin ekonomiye yönelik eleştirilerini de yanıtlayan AK Partili İnan, "Biz muhalefeti değil vatandaşımızı dinliyoruz. Biz tüm meseleleri enine boyuna konuşuyoruz. Ekonomiye yönelik atılabilecek tüm adımları Cumhurbaşkanımız atıyor, hayata geçiriliyor. Dünyada ciddi bir kriz var, bu Türkiye'nin krizi değil, ithal kriz. Bu ithal krize karşı da bizim bağımsızlık mücadelemiz ekonomik anlamda devam edecek. Cumhurbaşkanımızın faiz - kur - enflasyon bağlamında mücadelesini biliyorsunuz. Bu konuda da diğer konularda olduğu gibi en çok gençler etkileniyor. Bu anlamda da kredi -  burs artırmadan tutun, gençlerimizin rahatça hayatlarını olgunlaştırması için çeşitli adımlarımız olacak. Konuda çok ciddi fedakarlıklar yapıldı, yapılmaya da devam edecek" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU, YÜCEL VE SOYER'E SERT SÖZLER: İZMİR MÜKTESEBATLARI YOK!

AK Parti İzmir kadrolarının çok iyi çalıştığını belirten İnan, "İzmir'de milletvekillerimiz, il başkanlığımız, belediye başkanlarımız çok ciddi bir çalışma içinde. Biz girdiğimiz son seçimlerde İzmir'i kazanamadık ama yüzde 40'lara varan 1 milyon 100 bin İzmirli hemşerimizin oyunu aldığımız bir seçim yaşadık. AK Parti İzmir'de 2. parti. Bizim makas farkımız yüksek değil, inşallah 2023'te 2024'ün provasını yapacağız. Bizim kadrolarımız İzmir'i tanıyan, bilen, emek vermiş, tecrübeli kadrolar. Hamza Bey İzmir'in 4 yanına hakim, ciddi şekilde her meselenin Ankara'da çözülmesine ilişkin ortaya ciddi çaba koyuyor. Başbakanımız Binali Yıldırım İzmir'deki mega projelerin öncüsü, tüm milletvekillerimiz çalışıyor. Bir yanda tecrübeli bir kadro, diğer yanda İzmir'e turist gibi gelen Genel Başkan, İzmir'le ilgili hiçbir müktesebatı olmayan, Karabağlar'ın, Konak'ın sokaklarını, caddelerini bilmeyen bir belediye başkanı, İzmir'le ilgili müktesebat olmayan bir il başkanı, İzmir'in sorunlarıyla ilgili hiçbir derdi olmayan CHP kadrosu var. Bu kadronun dertleri tamamen kendi şahsi bakımları ve konforlarıyla ilgili. Ben Kılıçdaroğlu'nun bu zamana kadar İzmir'in hiçbir meselesiyle ilgilendiğini görmedim. İzmir Gençlik Kolları Başkanlığımda da, Kılıçdaroğlu'nun İzmir Milletvekili olduğu günden bu yana İzmir'e hangi hizmeti oldu? Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde birçok sıkıntı var, İzmir'de birçok çevresel sorun var. Altyapı, üstyapı ve diğer alanlarda... Kadroları ve hizmet kaliteleri bu. İzmir'e verdikleri değeri biz hem kadro seçimlerinde hem de belediyecilik hizmetlerinde görüyoruz. İzmir'e reva gördükleri siyaseti de görüyoruz" dedi. 

"CHP'NİN KAKAFONİSİ"

Muhalefetten gelen "Hükümet İzmir'e yatırım yapmıyor" çıkışının sorulması üzerine konuşan İnan, "CHP bunu kakafoni haline getirdi, suistimal etti. 90 milyarlık yatırım İzmir'e geldi. Gözleri Şehir Hastanesi'ni, Konak Tüneli'ni görmüyor mu? Gözleri Adnan Menderes Havalimanı'nın iç hatlar terminalini, Göztepe Stadını, Alsancak Stadını, İZBAN'ı görmüyor mu? Bizim hükümetimiz İzmir ile ilgili gelen taleplere en hızlı şekilde cevap vermiş bir hükümettir. Buna biz şahidiz. İzmir merkezi bütçeden payını alan ikinci büyük iller arasındadır. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nde milyarlarca bütçe yönetiliyor, bunun İzmirlilere hangi kalemlerde hizmet olarak döndüğünü vatandaşa açıklıyorlar mı, açıklamıyorlar. CHP'nin hem il teşkilatı hem milletvekilleri Büyükşehir Belediyesi'nin gençler alanında yaptığı bir icraatı bize söyleyemezler" ifadelerini kullandı. 

"BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞTAY YAPIP ORTAYA İCRAAT KOYAMIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in sorunlarına yönelik sadece çalıştay yaptığını savunan İnan, "Ben İzmir doğumluyum, İzmir'de büyüdüm. İzmir'in tüm sokak ve caddelerini iyi biliyoruz. İzmir'in koku problemi bugünün değil, körfez zaten son 20 yıldır kokuyordu. Vapura bindiğinizde ya da Kordon'da gezdiğinizde kokuyu alıyordunuz ama şimdi şehrin tüm sokaklarında körfezin kokusu geliyor. Seçimde "Yüzmeyi" vadettiler. Gelinen nokta, çok ciddi ironi. İnşallah tez zamanda bu konu çözülür ve İzmirli hemşerilerimiz rahat nefes alır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar yapılan çalışmaları daha kötü hale getirdi. Bugün körfez konusunda da bu şekilde. Şehrin tüm kronik sorunları için kriz masası oluşturmaktan, çalıştay yapmaktan öte icraat koyamayan bir yönetim anlayışı var karşımızda. Bu da günün sonunda bize mağduriyet olarak geri dönüyor" dedi. 

"ONLAR KARANLIKTA PAZARLIK YAPIYOR"

İnan, "Bizim adayımız ilk günden beri belliydi, bugün karşımızda bir rakip bulamıyoruz. Her gelen 'Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim diyor. Seçime 10 ay kaldı. Bizim o kadar yapacak çalışmamız var ki, karşımızda ise bir aktör yok. Onlar karanlıkta ele ele tutuşuyor. Karanlıkta pazarlık yapıyor. Biz açık ve şeffaf bir şekilde emin adımlarla 2023'e yürüyoruz. AK Parti Gençlik Kolları seçim için gün sayıyor. Gençlerin partisi bir kez daha AK Parti olacak, Gençlerin Lideri Recep Tayyip Erdoğan gençlerin enerjisiyle yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek. Güçlenen Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.