GÜNDEME BAKIŞ - Şehirde yaşanan toplu ulaşım sorunlarına dikkat çeken Hızal, “İnsanlar işe gitmek için belediyenin keyfi sefer azaltma kararı yüzünden hem geç kalıyor hem de sosyal mesafe kurallarına uymakta zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada da sıkça gördüğümüz görüntüler metronun içler acısı halini ortaya koyuyor. Peki Tunç Soyer bu sorunları gidermek için ne yapıyor? Günlük yazıp elli kişiyle iç içe yardım bahanesiyle geziyor. Böyle zor bir zamanda bu kadar kolay çözülebilir sorunlarla ilgilenmeyen bir belediye başkanı ne işe yarayacak?” diye konuştu.

“POPÜLİZM PEŞİNDE KOŞUP SINIFTA KALDILAR”
Online günlükle her sabah sosyal mesajlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in siyasi şov yaptığını söyleyen Hızal, “Her sabah uyanıyoruz, Tunç Soyer’in online günlüğünü dinliyoruz. Peki ne var bu günlükte? Korona virüs pandemisi için verilen mücadeleye yönelik bir adım yok. Süt dağıttığını her günlükte okuyoruz. Zaten bu süt dağıtımı yıllardır yapılmıyor mu? Dağıttığı erzak kolileri vatandaşların bağışladığı koliler. Günlüğünde sadece sosyal mesaj vermekle, yaptığını kendi cebinden karşılıyormuş gibi lanse etmekle belediye başkanlığı olmaz. Her şeyden önce sırf şov yapmak için elli kişiyle yardım dağıtmaya gidip, sosyal mesafeyi alt üst etmekten vazgeçmesi gerekir. Ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere CHP’li belediyeler popülizm peşinde koşarak korona virüs pandemisiyle savaşta sınıfta kaldılar” ifadelerini kullandı.

“BIRAKIN BU İŞLERİ! GÜN ÇALIŞMA GÜNÜ”
CHP’li ilçe belediye başkanlarının da bu süreçte oldukça pasif kaldığının altını çizen Hızal, “Biri diğerine mutfaktan meydan okur, diğeri sanki hiç derdi yokmuş gibi yabancı dil öğrenmeye başlar. Bırakın artık bu işleri! Gün çalışma günü. Aylarca oy alabilmek için peşinden koştuğunuz İzmirli hemşehrilerimize hizmet edin. Yemeğinizi bu süreçten sonra da yaparsınız, yabancı dil eğitiminizi yine bu süreçten sonra öğrenirsiniz. Zaten sıradan günlerde bir şey yaptığınız yok, bolca yaparsınız bunları” dedi.