GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti Genel Başkan Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk’te katıldığı programda şunları söyledi:

“10 yıldır milletvekiliyim. Benim danışmanlarım belli. Genel merkezdeki özel kalem müdürüm de belli. Yakın ekipte çalışan biri değil. 2019 yerel seçimlerinden sonra Kastamonu belediyesinden çalışan, eski başkanın ‘babası yok, genel merkezde çalışsın’ diye referans olduğu bir arkadaş. Argede çalışıyor. Devir teslimde orada oldu. Yakın çalışma ekibimde değil. Bundan çıkaracağımız dersler var. Partiye alırken bir sicil kaydı araştırması sadece değil partinin başka araştırmalar da yapması lazım. Partinin işe alım noktasında bir sistemi var. Biz olaydan haberdar olur olmaz, ayrıca bize gelmiş olsaydı yine bu kişinin işine son verirdik. Bunda tereddüt edecek bir durum olamaz. Herkes için geçerli. Sözleşmesini feshettik. Cezai süreç söz konusu olduğu için hala takip ediyoruz. Hukuken suçtan zarar gören taraf olarak müdahil olabiliriz. Hukuki olarak tam olarak oturmuyor. Böyle bir mesele suçtan zarar gören bir pozisyonum yok. Bu olaylardan dolayı sosyal medyada yer almasından dolayı partimiz zarar gördü ama mahkemenin müdahil olma başvurusu kabul etmeme olasılığı var. Daha çok dikkate etmeliyiz”

HELALLİK İSTİYORUM

“Bize oy verenler AK Parti’ye yakıştırmadığı için üzülenler oldu. Helallik istiyorum. Bundan sonraki dönemde daha dikkat edeceğiz. Böyle bir konu geldiğinde hangi parti nasıl reaksiyon gösterdi noktasına da bakmamız lazım. Bu konuyu siyasallaştırmak isteyenlerin kendi partilerindeki taciz tecavüz olaylarına sessiz kalmalarını bir tarafa not etmek gerekiyor”

NE ZAMAN ZENGİNLEŞTİ?

“Bir yıllık süreç  zarfında bir şey olduğunu sanmıyorum. Yargının eli açık. Bu konuda elinde delil olanlar, iddiası olanlar varsa ortaya koysunlar. Bir ticaret değil de bir nüfus ticari yaparak ya da belediye hizmetleri noktasında bir çalışma varsa savcıların eli açık. Yakınımda çalışan biri değil. Bizim sadece Genel merkez mesaimiz yok. 2-3 gün genel merkezdeyim. Bölgemize diğer illere gidiyorsunuz. Yakın çalışmadığınız zaman memur noktasında arkadaşlar var. Sıkı bir mesai içerisinde olmazsınız. Son dönemde ekipte bir covid vakası oldu. 3-4 kişide. O temaslı olmadığı zaman bir süre yakın oldu. İfadelere bakılınca kendi içlerinde bir mesele…bir takım şantajlar olmuş. Devir teslimin olduğu akşam böyle bir olay çıktı. Bu noktada bana bir operasyon olduğu noktasında bilgim yok.  Kendi güçlü gösterme isteği, toplumda yer edinemeyince bizlerle fotoğraf çektirmek… Daha temkinli olacağız”

GÜNDEM EKONOMİ

“Siyasetin ana gündem maddesi olmamalı bu tarz şeyler. Biz iktidar partisi olarak 20 yıldır ülkeye kazandırdıklarımız var. Yapacağımız işler var. Yerli milli aracı kazandırmak istiyoruz. Uzay teknolojisini kazandırmak istiyoruz. Eşit hizmet ettik, yine hizmet etmek istiyoruz. Esas gündemimiz ekonomi…Bir takım konuların siyaseten gündeme alınması siyaseti kısırlaştırıyor. Projelerin yarışması lazım. Geleceği, hayallerin yarışması lazım”

MİLLETVEKİLLERİ İLE TOPLANTI

“Tanıtım ve medyanın birçok boyutu var. Sosyal medya üzerinden de bir çalışma yapmamız gerekiyor. Partimizi en iyi anlatan, partimizle ilgilendiren bilgileri sahaya anlatan milletvekillerimiz ve teşkilatımız var. Pandemi koşulları belki sahada olmalarını zorlaştırdı ama milletvekillerimizi ve teşkilatımızı aktif bir şekilde sahada bulundurmaya devam edeceğiz. Milletvekillerimizle istişare yapıyoruz”