GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’dan onay bekleyen projeleri arasında yer alan Karşıyaka-Çiğli arasındaki tramvay hattıyla ilgili müjdeli haber gelmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın girişimiyle onay süreci hızlanmıştı. Dağ, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil gemilerini bağlamak için istediği Bostanlı balıkçı barınağını ile ilgili olumlu bir sürecin devam ettiğini açıklamıştı.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÖNÜNDE 4 PROJE VAR!
Gündeme Bakış’a konuşan Dağ, Büyükşehir Belediyesi’nin önünde dört proje olduğuna dikkat çekti. Dağ, “Buca metrosunu için onay geldi. Bir engel yok. Uluslararası kredi alacak şekilde imkanları var. Karşıyaka-Çiğli tramvayının onayı geldi. Yeşillik Caddesi alt geçit ve köprülü kavşak yapılması için karayolları tarafından Büyükşehir’e devredildi. Kentsel dönüşüm için 14 noktada onay bekleniyordu. O onay da geldi. Sorun çözüldü. 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi bunlarla uğraşsa ve hayata geçirse kente fayda sağlamış olacak. Daha önce de ifade ettim. Balıkçı barınağı ile ilgili süreci takip ediyoruz. Umarım müjdeli haber veririz” dedi.

İLİN SİYASETÇİLERİYLE İRTİBATA GEÇERSENİZ İŞLER ÇÖZÜLÜR
Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Daha önce, ‘Bizimle iletişime geçmiyorsunuz. Sorunlar çözülmeyince de kamuoyuna şikayette bulunuyorsunuz’ dedik. Büyükşehir sıkıntıları bizimle paylaştı ve netice alındı. İzmir’in projelerinin Ankara’da onaylanmadığı algısının doğru olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. Kentin siyasetçileriyle irtibata geçerseniz işler çözüme kavuşur. Bizimle görüşülürse biz neden çözmek için uğraşmayalım? Hem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hem de bürokratlar bize bilgi veriyor. Biz de takip ediyoruz. Aynı şekilde İlçe belediyelerinin işlerini de takip ediyoruz. Birçok ilçe belediyenin bizden istediği konular var. Kentin menfaatine olan her konuda elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

SOYER’E VE VEKİLLERE AÇILIŞ DAVETİ
Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de gerçekleştireceği Koyundere-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da davet etmesine ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamasında AK Parti olarak İzmir’e de tüm Türkiye’ye olduğu gibi vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak projeler sunduklarını ifade eden Dağ “Biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu otoyol açılışı için Milletvekili olduğu İzmir’e davet etti. Biz de İzmir Milletvekillerini ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı, şehrimize getirilen hizmeti yerinde görmeleri ve bu ana tanıklık etmeleri için açılışa davet ediyoruz.” dedi.

TASARRUF SAĞLAYACAK!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Şubat Cumartesi günü Koyundere-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun açılışını yapmak için İzmir’e gelecek. Erdoğan, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada “Biz kurulduğumuzdan beri milletimizin karşısına hizmetlerimizle, başarılarımızla ve icraatlarımızla çıktık. Şimdi de aynını yapıyoruz. İstersen hafta sonu İzmir'deyiz, orada bir açılış yapacağız. Sen de İzmir milletvekilisin, açılışa davet edeyim bu heyecana sen de ortak ol.” sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açılış törenine davet etmişti. Bu davete henüz Kılıçdaroğlu’ndan bizzat bir yanıt gelmezken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, konuya ilişkin açıklama yaptı. Otoyol ile ilgili bilgi veren Dağ “Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını gerçekleştireceği yol, 56 kilometresi otoyol, 40 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere toplamda 96 kilometreden oluşmaktadır ve Çandarlı-İzmir arasındaki ulaşım süresini 1,5 saatten 40 dakikaya düşürmektedir. Bu yol ile yakıt ve zaman, dolayısıyla ekonomik tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca bu otoyol ağı, Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olmasını planladığımız Çandarlı Limanı’na entegre edilecektir.” diye konuştu.