Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Adaylık konuşmasını yapmak üzere ‘İzmir seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla sahneye Kerem Ali Sürekli, “Bugün bize muhteşem bir gün yaşatıyorsunuz. Bugün İzmir’in düğünü… Sizlerle her zaman her yerde beraberiz. Gece gündüz demeden, pandemi, sel, deprem demeden biriz, beraberiz. Hep birlikte İzmir’iz, hep birlikte Türkiye’yiz. Bugün önemli bir sürecin başlangıcındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız bana bu görevi tebliğ ederken İzmir’de 2023-34 hazırlıklarını yap demişti. Kollarımızı sıvadık, 22 aydır sizlerle beraber durmadan çalıştık. Hedeflerimiz büyük. İlk önce 2023’te yapılacak seçimlerde Sayın Cumhurbaşkanımızı Cumhur İttifakı olarak en yüksek oyla birinci parti yapacağız. Bu bize işaret fişeği olacak. Ardından süremiz kısa… Mahalle başkanlığından başladım, ilçe yöneticiliği, meclis üyeliği milletvekilliği yaptım. Birazdan seçilerek göreve geleceğiz. Burası benim ailem. Bu ailenin bir ferdi olarak üstümüze düşeni yapıyoruz. Şimdi gelelim nihai hedefimize… 2024’te başta Büyükşehir olmak üzere birçok ilçeyi AK Parti, Cumhur İttifakı kazanacak. Hazır mısınız? Durmak yok, yola devam” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN BAŞKA ŞEHRİNDE YAĞMUR YAĞMIYOR MU? 

Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve 2019 yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, “7’nci kongremiz hayırla vesile olsun. İzmir, Anadolu’nun incisi, Türkiye’nin gözbebeği. İnandığımız bu yolda sizlerle beraber İzmir’i Türkiye’ye kazandıracak mıyız? İzmir Türkiye için lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı hizmetkar belediyecilik maalesef İzmir’de tam karşılığını bulamadı. Genel hizmetlerde muhteşem hizmetler yapılıyor. Ama yerel hizmetlerde AK belediyecilik gelmedi. AK belediyecilik İzmir’e gelecek mi? O zeybek Konak meydanında oynanacak mı? İnşallah İzmir Cumhur ittifakının birinci şehir olacak. Önce Büyükşehir ve ilçelerimizde ak hizmet belediyecilikle tanışacak. 2019 Mart seçimlerinde bunlar bugüne kadar bir şey yapmadılar, yapmayacaklarını söyledik. Taş üstüne taş koydular mı? İzmir’in en küçük bir yağmur yağdığında sel basıyor. Türkiye’nin başka şehrine yağmur yağmıyor mu Allah aşkına? Neden İzmir çamur deryasına dönüyor. Bunu çözerse AK Parti çözer. Biz gönüller yapmaya geldik. Gönüller yapacağız. Değerli kardeşim Kerem Ali kardeşime başarılar diliyorum” dedi.  

 KAZANMAYA VAR MIYIZ?’

“Dağlarda kar olsa da baharımız var bizim. Sahrada çöl olsa da serabımız var bizim. Siyah bir kabus gibi kararsa da afakı, inandığı yolda yürüyen Bayraklı’dan Çeşme’ye, Kiraz’dan Menderes’e, Karabağlar’dan Konak’a AK Parti teşkilatları ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğanımız var bizim” sözleriyle konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Gittiğim her il kongresinde öncelikle konuşmama bir helalleşme ile başlıyorum. Bugün bizim toy günümüz, düğün günümüz. Aynı zamanda bizim bugün helalleşme günümüz. Ben her ilde bunu söylerken hafızamda ve gönlümde İzmir’in AK Partili neferlerimiz olmuştur. Geride bıraktığımız 20 sene boyunca 15 seçim kazandık, darbe girişimlerine meydan okuduk. İşte, bu darbe girişimlerinde bir kere olsun ‘Acaba’ demeyen, sokak sokak cadde cadde bayrak asan kardeşlerimden, hepinizden Allah razı olsun. 20 yıl boyunca inandığımız yolda yürümek için her türlü engellemelere rağmen duble yollarla, otoyollarla, Marmaray’la, havayolları ile inandığımız yolda yürüyerek bugünlere kadar geldik. Şimdi inandığımız yolda yürümek için hem milli aracımızın, hem İHA’mızın hem SİHA’mızın hem Karabağ’da, Libya’da kazandıklarımızı devam ettirmek için hazır mıyız? 2023’te, 2024’te bu zaferleri kazanmaya var mıyız? Allah sizden razı olsun. Rabbim sizi İzmir’e bizi Türkiye’ye mahcup etmesin” dedi.

İZMİR OLARAK DESTAN YAZACAK MIYIZ? 

Kongre’de konuşan son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, “Güzel İzmir! Ak kadınlar! Ak gençler! Değerli yol arkadaşlarım, hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün kongreleri yapıyoruz. Bu hafta kongreleri İstanbul ile tamamlıyoruz. Böylece 2023 yolda ak kadroları yeni bir heyecanla inandığımız yolda emin adımlarla geleceğe hazırlıyoruz. 15 seçimde destan yazdınız. En büyük başarıların altında sizin imzanın var. Cumhurbaşkanımızı tekrar seçmeye hazır mıyız? Size de bu yakışır. İzmir’e de bu yakışır. İzmir olarak yeni bir destan yazacak mıyız? İşte bu kadar! İzmir son aylarda önemli üzüntüler yaşadı. İzmir’de deprem oldu, sel felaketi hortumlar oldu. Acılarımız hep beraber paylaştık azalttık. Ancak zor günlerde yine İzmir’de Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz vardı. Acıları, üzüntüleri paylaştık. Yaralarımızı hafiflettik. Depremin ardından 3 ay geçti. Bugün depremde yuvalarının kaybedenlerin konutlarını temellerini atıyoruz. Gelen binalar yapılır, ama yok olan canlar geri gelmez. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de emperyal güçlerin terör örgütünün yine alçakça bir cinayetine şahit oldu. 13 tane vatan evladı, 3 tane mehmetimiz şehadet şerbetini içti. Bir kez daha terörle kol kola yürüyenlerin foyaları ortaya çıktı. Bunu herkes bilmelidir. Türkiye’de vatanımızı böldürmeyeceğiz, kardeşliğimize helal getirmeyeceğiz. Yollarla donattık, yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz” diye konuştu.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kongrelerin AK Parti için "düğün günü" olduğunu söyledi.

Partisinin Halkapınar Spor Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen İzmir 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Dağ, AK Parti'nin 20 senede 15 seçim kazandığını, darbe teşebbüslerine karşı meydan okuduğunu belirtti.

Kongrelerde helalleştiklerini ifade eden Dağ, AK Parti için sokak sokak çalışarak emek veren teşkilat üyelerine teşekkür etti. 

Dağ, 20 yıl boyunca inandıkları yolda yürüdüklerini kaydederek, "Kongreler bizim için düğün günüdür. 2023, 2024'te bu zaferi kazanmaya var mıyız? Kongre hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı.