Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Konak 7’nci olağan kongresi Kültürpark Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Kongreye mevcut ilçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, tek aday olarak girdi. Kongreye; AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Cemal Bekle, Ekonomi Eski Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti adayı Nihat Zeybekci ve delegeler katıldı. Kongrenin Divan Başkanı İbrahim Derici seçildi. Yardımcılıklarını ise İsmail Özen, Mehtap Deniz yaptı.

66 BİN 300 ÜYE YAPTIK
Üye çalışması ile ilgili bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “27’nci ilçe kongremizi yapıyoruz. Birlikte güzel işler yapıyoruz. Konak teşkilatı büyük işler yaptı, yapmaya devam edeceklerdir. Buna inanıyorum. 1.5 yıldır beraber çalışıyoruz. Verdiğimiz her görevi eksiksiz yerine getirdiler. Konak teşkilatı, çalışmalarıyla destan yazdı. Gönül seferberliği çalışmalarımız devam ediyor. 66 bin 300 üye yaptık. Konak bu ilçelerin içerisinde ilk etapta 6 bin yaptı. İkinci etapta 2 bin üye hedefi vermiştik. 2,500 yaptılar. AK Parti Türkiye’ çapında 11 milyona ulaşıyor. Dünyada böyle bir rakam yok. Başımızda dünya lideri Recep Tayip Erdoğan var. 3 Kasım muhteşem bir gün olacak. Sakın kimse kaçırmasın” dedi.  

TUNÇ SOYER’E ELEŞTİRİ YAĞMURU
Sürekli konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“İzmir’in bize, AK Parti’ye ihtiyacı var. Gerek Konak, gerekse Büyükşehir’in yerel hizmetleri görüyorsunuz.  Bunları işi gücü lay lay lom. Geçtiğimiz günlerde 550 günlük icraatlarını anlattı. Ne vardı, hiç. Lay lay lom. Bunların niyeti, çalışmak, üretmek, halka hizmet değil. Söylüyoruz. Anlatıyoruz. 20203’te İzmir’de birinci parti olacağız. 2024’de ise makuz tarihini yıkacağız. Körfezde yüzeceğim diyor. Nasıl yüzeceksiniz? Doğru tespit edemiyorsunuz. Daha yeni yağmur suyunu ile pis suyun ayrışması için yeni tespit etmişsiniz. Günaydın, günaydın. Şimdiye kadar yönetimler sizdeydi neden yapmadınız? Sirkülasyon kanalı yapmayalım diyorsunuz. Bilimsel bir veri var mı, yok. Konak’ta, Karşıyaka’da battı çıktı yapacağım dedi. Neden bunları 550 projelerinde yok. Ulaşım perişan durumda. Bunları niye anlatmıyorsun? Yapmıyor, yapamıyor, yapamaz. 90 dakikayı kaldırdınız niye anlatmadınız? Hukuki olarak da takipçisiyiz. O 90 dakika yanlışından geri dönülecek.” 

TUNÇ SOYER’E SORUYORUM HANGİ PROJELERİN VAR?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e alt yapım ve ulaşım ile ilgili hangi projesinin olduğunu soran AK Parti Ceyda Bölünmez Çankırı, “Göreve gelmemizde, burada gelmememin bir nedeniyle de Mardinli olmam ve ortaya koyacağımız davaydı. Hepimizin ilçelerde farklı alanlarda çalışmalarımız var. Hepimizin tek amacı Türkiye’ye, AK partililere hizmet vermektir. Ayrım yapmadan İzmir’de hizmet vermeye çalışıyoruz. AK Parti, bir dava… Bu davada teşkilatın gücüyle güçlenerek günden güne aldığımız siyasi başarı takdire şayan. Peki, yerel yönetimlerde belediyeler ne yapıyor. 550 günlük bunların hiçbir derdi yok. Sadece çiçek böcek, masal göz boyamaktır. Sahada yaptığımız çalışmalarda CHP’liler bile o kadar şikayetçi ki… 2023-2024 bu teşkilatla yapacağımız çalışmalar inanıyorum. Bunların hiçbirini yerine getiremeyen belediyeler nasıl yola devam edeceğiz? Buradan Tunç Soyer’e soruyorum; Alt yapı ve ulaşım ile ilgili ne gibi çalışmalar yapacaksınız. Binali Yıldırım’ın döneminde Konak Tünellerinin yapılmasını nasıl engellediğinizi biliyoruz. Konak ilçesi bütün İzmir’in çok keyifle geldiği ama hizmet almadığı bir ilçedir. İnşallah, önümüzdeki seçimlerde Konak’ı kazanacağız. Konak üzerine kurduğumuz hayalleri de inşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

VİZYONSUZ VE BECERİKSİZ YEREL YÖNETİMLER YÜZÜNDEN
Kongrede konuşan Başdaş, “Konak sadece İzmir’in değil Ege’nin incisi bir ilçemizdi ancak maalesef vizyonsuz ve beceriksiz bir yerel yönetim yüzünden son 11 yıldır Konak’tan 61 bin insan göç etmek zorunda bırakıldı. İmar planları ve hiçbir hizmet olmadığı için insanlar daha iyi hizmet aldıkları ilçelere göç ediyorlar.  Türkiye’nin herhangi bir yerinde önünüze gelen insanlara İzmir denince aklınıza ne gelir diye bir sorun. Sırayla; Kadife Kale, Agora, Kemeraltı, , Saat Kulesi, Fuar, Kordon Basmane, Alsancak diyeceklerdir. Gelin görün ki bunların hepsini içinde barındıran Konak ilçemizin hali içler acısı. Düşmana teslim etseniz bu hale getiremezdi. Mazeret hizmetten kaçanların meziyetidir. Yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla yarından itibaren girilmedik sokak, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayarak önce 2023’te Cumhurbaşkanımızı en yüksek oyla seçtireceğiz daha sonra 2024’te Konak’ı AK Parti belediyeciliği yani hizmet belediyeciliği ile tanıştıracağız inşallah. Belediyeciliğin nasıl yapıldığını herkese göstereceğiz ve göç veren değil göç alan bir ilçe haline geleceğiz. Konak ilçemizi birlik ve beraberlik içerisinde, hep birlikte yine eskisi gibi Ege’nin incisi bir ilçe haline getireceğiz. Bu hedef için gece yok, gündüz yok, sıcak yok, soğuk yok; sözün özü durmak yok. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.  

SEN AYDA MI YAŞIYORSUN?
Zeybekci konuşmasına Sait Başdaş’a “Sait Kardeşim, hayırlı olsun. Konak’ta dernek kurmuşun. Bizim oralarda düğünlere dernek derler. Kongre de dernek, düğündür” dedi.
Zeybekci konuşmasına söyle devam etti:  
“Eğer inanıyorsak bu yol doğrudur. Eğer inanıyorsak Recep Tayyip Erdoğan doğru liderdir. Başımız dik İzmir’in sokaklarında yürümeye devam edeceğiz. 81 ilin her sokağında başı dik dolanacak tek parti vardır o da AK Partidir. Çünkü hizmet destanları yazdık. Biz nu millete hükmetmeye değil hizmet etmeye geldik. İzmir’ Türkiye’ye kazandırmak için onu yönetmeye talip olduk ve çok güzel projeler ortaya koyduk. 550 gün icraatlarını anlattılar. Tek bir dişe dokunur icraatları yok. Olmadı olmayacak da. Boşuna beklemeyin. İnşallah bizi mahcup ederler. İnşallah altyapı, ulaşım, Körfez sorununu çözereler. Adam derler ki ‘Günaydın’. Sen Ayda mı yaşıyorsun? Sen yeni mi fark ettin İzmir’in yağmur suyu ve kanalizasyon atıklarının aynı hattan gittiğini? Bizim ilk projemiz buydu bu. Çünkü İzmir’in altyapı problemlerini halletmeden başka şeye başlayamazsınız. İzmir Türkiye’ye lazım Bizim görevimiz İzmir’i Türkiye’ye kazandırmak. İzmir olmazsa Türkiye’de turizm, tarım, lojistiği her şeyi eksik olur. Aklınıza gelen her alanda bir numara olabilecek olan İzmir’in en büyük talihsizliği İzmir’in problemlerini fark etmeyenlerin onun sorumalarına etrafından dolanmasıdır. İzmir’in sorunlarını çözersek biz çözeriz. Çünkü biz yaptık da geldik. Allah bu güzel ve boş alanı İzmir’e bırakanlardan razı olsun. AK Parti iktidara geldiğinde ilk yapacağı şey buranın duvarlarını yıkıp büyük bir park haline getirmek olacak. Bazı bina fazlalıkları var etrafında. Onlar ayıklanmalı. Ve İzmirliler çocuklarının ellerinden tutarak burada gezebilmeli.”