Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Gaziemir’de kongreye tek aday olarak giren 400 delegenin bulunduğu ilçede 271 oy alan Serdar Muçay başkan seçilmişti. Serdar Muçay’a karşı Zülfi Çetinkaya da başkanlığa aday olduğunu açıklamış, tüzük şartlarını yerine getirmediği nedeniyle başvurusu kabul edilmemişti.

‘LİSTE DOLU’ GEREKÇESİYLE ALINMADI
Gaziemir’de geçtiğimiz hafta yapılan seçimde sürpriz bir gelişme daha yaşandı. Kongrede AK Parti İzmir İl Teşkilat Başkanı Nail Kocabaş, bir şok yaşadı. AK Parti İzmir’in ikinci ismi uzun yıllardır siyaset yaptığı Gaziemir’de il delege listesine yazılmadı. Kocabaş’a listenin dolu olduğu, bu nedenle kendisine yer verilemeyeceği bildirildi. Bunun üzerine Kocabaş Balçova’da delege listesine yazıldı.

"BUNLAR DEDİKODU"
Konuyla ilgili açıklama yapan AK Partili Kocabaş, “Bizim tüzüğümüzde Denizli’den bir isim de İzmir’de delege olabilir. Beni listeye almadıkları dedikodudur. Neden böyle şeylerle uğraşıyorlar anlamıyorum. Ona bakılırsa benim Balçova’da işletmem var. Bu durumda herhangi bir sorun yok” dedi.