GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki aylarda hizmete girecek iki vapura verilecek isim için web sitesi üzerinden anket başlattı. Ankete katılanlara seçenek olarak altı isim sunuldu. Bunun üzerine MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, şehit polis memuru Fethi Sekin isminin ankete eklenmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulundu.

AK PARTİDEN DE DESTEK!
Şahin’in çağrısı üzerine ankete Fethi Sekin ismi eklendi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesaplarından İzmirlileri ankete katılmaya davet ederek Sekin ismine oy vermesini istedi. 

YILDIZ’DAN ‘ANKET’ ÇIKIŞI!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Yıldız ise Sekin isminin ankete konulmasına tepki gösterdi. Yıldız, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arabalı vapura ismi için ilgili ankete kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in ismini koyması doğru değildir. İsmini arabalı vapura vermesi gerekir. Gerçek bir İzmir Kahramanıdır. Ayrıca bu konu Cumhur ittifakı olarak verdiğimiz önergeden kaynaklıdır. Üyesi olduğum hukuk komisyona konu havale edilmiştir. Komisyon da mevcut ankete bu ismin eklenmesinin doğru olmayacağını, direk önergenin kabul edilmesini gerektiğini, anketin başka bir ulaşım aracı İçin yapılmasını, Şehit Fethi Sekin ismin direk verilmesi gerektiğini söyledik. CHP’li üye arkadaşlar da esasında bizimle aynı görüşteydiler. Konuyu Başkan Tunç Soyer’le görüşeceklerini söylediler. ‘Biz tamam görüşün ondan sonra da direk ismi verelim’ dememize rağmen daha bir karar verilmemişken, ankete eklenmesi, İzmir için gurur duyulan bir ismin, ankete konu yapılmasını doğru bulmuyorum. Şehit Fethi Sekin anket konusu olamaz” dedi.