GÜNDEME BAKIŞ – Buca Belediyesi ocak ayı meclis toplantısında denetim komisyonu seçimleri yapıldı. Meclis toplantısı öncesi toplanan AK Parti grubunda denetim komisyonuna seçilecek üyeler konusunda anlaşmazlık çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, toplantıda kendi aralarında seçim yapacaklarını, en çok oyu olan meclis üyelerinin komisyona önerileceğini söyledi. Grup toplantısında 13 meclis üyesine oy pusulaları dağıtıldı.

5 İSİM ADAY OLDU!
2 kişinin seçileceği komisyona 5 meclis üyesi aday oldu. Oylama sonucunda Burçin Kevser 8, İzzet Pilgir 7, Ünal Ömür 4, Mehmet Adıyaman 4, Mustafa İnce 5 oy aldı.

OYLAMAYA RAĞMEN ADAYIZ DEDİLER
Ancak oylama sonucu meclis üyeleri memnun etmedi. Ömür, Adıyaman ve İnce meclis toplantısında aday olacaklarını açıkladı. Bu durum grup toplantısında sert tartışmalara neden oldu. Bazı meclis üyeleri, “Madem aday olacaktınız neden kendi içimizde seçim yaptık?” diye tepkilerini dile getirdi.

CHP 3 İSİM ÖNERDİ AK PARTİ’DEN 5 İSİM ADAY OLDU
Meclis toplantısında CHP grubu kendi içinden 3 isim önerdi. AK Parti Grubu ise Kevser ve Pilgir isimlerini bildirdi. Buca Belediye Başkanı CHP’li Erhan Kılıç, “Başkan aday olmak isteyen var mı?” diye sordu. Bunun üzerine AK Partili Ömür, Adıyaman ve İnce “adayız” dediler.

EN FAZLA  
Yapılan oylama sonucu denetim komisyonuna 3 CHP’li meclis üyesinin yanı sıra AK Partili Mustafa İnce ve Ünal Ömür komisyon üyesi seçildi. Her iki isim de grup kararına rağmen seçilmesi dikkat çekti.

CHP’LİLERİN OYLARIYLA SEÇİLDİ!
Meclis toplantısı sonrası AK Partili meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandığı bildirildi. Bazı meclis üyeleri, “CHP’li meclis üyeleriyle seçildiniz. Bunu nasıl içinize sindireceksiniz” diye tepkilerini dile getirdikleri bildirildi.