Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - AK Parti İzmir’de bazı ilçelerde revizyona gidilmiş, bu ilçeler arasında Buca da yer almıştı. Buca ilçe başkanlığı görevinden Ali Boyla alınmış yerine Murat Yeşiltay atanmıştı. Yeşiltay, 18 Haziran’da yönetim kurulu listesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

İSTİFA ETTİ
Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili seçiminde Yeşiltay ile il başkanlığı arasında kriz çıktı. Kriz her geçen büyüdü. Sonunda da Yeşiltay’ın istifası istendi. Yeşiltay ise sağlık sorunlarını öne sürerek görevinden ayrıldığını açıkladı.

TEMAYÜL YAPILDI
AK Parti’nin en güçlü olduğu ilçelerden Buca’da yaşanan ilçe başkanının belirleme krizine son vermek için İzmir İl Koordinatörü, AK Parti Kahramanmaraş Ahmet Özdemir kente geldi. Özdemir, parti teşkilatında temayül yoklaması yaptı.

OY KULLANMAYA GELENLER ŞOK OLDU!
Temayülde oy kullanmaya gelenler büyük bir şok yaşadı. İlçe başkanlığı için tam 16 isim talip oldu. Bu isimler arasında il yöneticisi Emrullah Duran, Hakan Kalfaoğlu, Mehmet İlkbahar, Kemal Baydemir, Aydın Hasgöçmen gibi isimler yer aldı.

FARKLI FORMÜLLER GÜNDEMDE!
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; temayülün sonucunda belli bir isim öne çıkmadı. İl başkanlığı ilçe başkanlığına talip olanların dışından bir isim üzerinde çalıştığı öne sürüldü.