Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de CHP’nin adaylarının önemli bir bölümünü hala açıklamaması tartışma yarattı. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı olarak Nihat Zeybekci ismini 27 Kasım’da, Cumhur ittifakının 30 ilçedeki adayları ise 5 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

BEKLENİYOR
CHP’nin geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısında Ödemiş, Kemalpaşa, Aliağa ve Kınık ilçe belediye başkanları belli oldu. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının ise ne zaman açıklanacağı hala kesinleşmedi.

KOCAOĞLU ADAYLIĞI NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI
2014 yerel seçimleri öncesi CHP’de benzer bir süreç yanaşmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 Aralık’ta resmen aday adayı olmuş, 22 Aralık’ta yapılan PM’de ismi oylanmıştı.

İLK OLARAK 11 İLÇE AÇIKLANDI
16 Ocak 2014’te toplanan PM’de Bergama’da Mehmet Gönenç,  Beydağ’da Süleyman Vasfi Şentürk, Foça’da Gökhan Demirağ, Güzelbahçe’de Özdem Mustafa İnce, Kemalpaşa’da Rıdvan Karakayalı Kınık’ta Süleyman Kaya, Menemen’de Tahir Şahin, Ödemiş’te Bekir Keskin, Seferihisar’da Mustafa Tunç Soyer, Selçuk’ta Hüseyin Vefa Ülgür, Torbalı’da ise Ufuk Yörük aday gösterilmişti.

19 İLÇE 9 ŞUBAT’TA
CHP’nin 9 Şubat’taki Parti Meclisi toplantısında ise 19 ilçe adayı belli olmuş ve adaylar seçimlere yaklaşık 50 gün kala sahaya inmişti.

PARTİ MECLİSİ TOPLANTISI 25 YA DA 26 OCAK’TA
CHP’nin Büyükşehir ve ilçe adaylarını ne zaman açıklayacağı hala belli olmadı. Bir sonraki PM toplantısının 25 ya da 26 Ocak’ta toplanacağı bildirildi. Bu toplantıda Büyükşehir ve bazı ilçe adaylarının belirleneceği ifade ediliyor.