Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ Konak Belediye Meclis Üyesi Doğan Bayram CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçti. AK Parti Karabağlar Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru yaptığı öğrenilen Bayram’ın rozetini AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş taktı.

AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇMİŞTİ
Bayram’ın iki parti arasında mekik dokuduğu ortaya çıktı. Bayram CHP'den meclis üyeliği yapmadan önce AK Parti’den seçime girmişti. Bayram 2011 seçimlerinde İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.
CHP'NİN BAKIŞ AÇISINI ANLATACAĞIZ DEMİŞTİ!
AK Parti’den istifa eden Doğan o dönemde şu açıklamayı yapmıştı:
“Ötekileştirmeden, hepsini severek bu partinin güçlü bir parti olduğunu, toplumun her kesimine açık olduğunu, İzmir ile çevresinde muhafazakar yapıya sıcak baktığını tespit ettik ve CHP’ye geçişimizi yaptık. İzmir gerçekten farklı bir şehir… Biz AKP’de görev yürüttüğümüz sürece partide huzursuzluğumuzu ifade ettik. En önemli şey insanın özgürce yaşamasıdır, insanın kendini özgürce savunabilmesidir. Ben eminim ki sizler de özgürce yaşayamadınız, sizler de fikirlerinizi söyleyemediniz… CHP’ye güç katacağınıza eminim. İzmir için neler yapabiliriz, İzmirliye ne kadar güzel hizmetler sunabiliriz diye çalışmamıza başladık. Biz İzmir’de özgürce yaşamak istiyoruz. Anayasal haklarımızla, herkesin eşit çağdaş bir şekilde yaşamasını istiyoruz. Biz CHP’de bu sıcaklığı gördük bundan sonra siyasi hayatımıza burada devam edeceğiz. Saha saha inip herkese CHP’nin politikalarını ve dışarıda özellikle sağ partide olan seçmenlere CHP’nin bakış açısını anlatacağız. Yük çok ağır ama sizlerin gücüyle bu yükün altından kalkacağız”