Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda kutlandı. Erken saatlerde meydana gelen vatandaş, yanlarında getirdikleri pankart döviz bayraklar sallayarak sloganlar attı.  Meydanda dev bir platform kuruldu. Platforma asılan dev ekranlara “Krize, işsizliğe, güvencesizliği son” yazısı yansıtıldı. Protokol konuşmalarının ardından Kardeş Türküler grubu konser verecek.

CHP’LİLER KORTEJ HALİNDE ALANA GİRDİ  
İşçi bayramı kutlamalarına vatandaşların yanı sıra CHP’lilerden de yoğun katılım geldi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer CHP İzmir İl binası önünde oluşturdukları kortej eşliğinden alana geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Büyükşehir önünde başlayan kortej ile Gündoğdu’ya giriş yaptı.

STK'LAR GÜNDOĞDU’YA AKIN ETTİ  
Vatandaşlar, program için sabah saatlerinde toplanmalar başladı. Daha önce Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk İş, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından oluşturulan Tertip Komitesi tarafından belirlenen toplanma alanlarında bir araya gelen emekçiler, sloganlarla Gündoğdu Meydanı’na kadar yürüdü. DİSK, KESK ve TMMOB 2’inci Kordon’dan oluşturduğu kortej ile alana girdi. Türk-İş ise önceki yıllarda olduğu gibi İzmir Limanı’ndan alana girdi. 

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI 
1 Mayıs için 5 bin polis de alanda görev yaptı. Meydanın etrafı demir bariyerlerle kapatıldı, polis ve bomba uzmanı köpekler, arama yaptı. Sahneye ve kullanılacak malzemelere kadar her noktasında inceleme yapılan meydan, gerekli güvenlik onayını aldıktan sonra tertip komitesine kutlama için teslim edildi. Ayrıca alan dışında çok sayıda sağlık ekipleri ambulans hazır bekletildi.

TUNÇ SOYER: "TÜRKİYE BÜYÜK DEĞİŞİMİN EŞİĞİNDE

Türkiye büyük bir değişimin eşiğinde. Bu büyüyen umut o değişimin müjdecisi. O nedenle çok güzel bir gün. Inanıyorum ki gereğini yaptıkça bu umut çok daha fazla ete kemiğe bürünecek.