Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak örgütünden gençlerin belediyelerce işe alımları üzerine yaptığı tartışmanın ses kayıtlarının deşifre olması nedeniyle istifa etti. Kınık, Menderes, Menemen, Tire, Torbalı ve Bayraklı’nın ardından Konak İlçe Başkanı Gruşçu’nun da istifasıyla CHP İzmir’de ilçe başkanı değişimi 7’ye yükseldi

CHP İZMİR’DE DEĞİŞİM DÖNEMİ! İLÇE BAŞKANLARI TEDİRGİN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

KINIK’TA İSMAİL YILMAZ DEVRİ SONA ERDİ  

İzmir’de görevi sona eren ilk ilçe başkanı İsmail Yılmaz oldu. Kınık örgütünün başında bulunan Yılmaz, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 14 Aralık Pazartesi günü istifa etti. Yılmaz’ın sürpriz istifasının ardından ilçe yönetimi toplanarak, Hüseyin Kocabaş’ı başkan olarak seçti fakat Kocabaş’ın yönetimi kısa süre sonra istifa etti ve Kocabaş başkanlıktan düştü. CHP İzmir İl Başkanlığı Kocabaş’ın yerine Ahmet Kanat’ı, Kınık İlçe Başkanı olarak atadı. Kınık’a hala kongre yapılmadı.

CHP’DE MENEMEN ŞOKU! İLÇE BAŞKAN VE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TURAN ERDOĞAN GÖREVDEN ALINDI  

Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak, İçişleri Bakanlığı’nca görevinden el çektirilen Serdar Aksoy’un ardından Menemen’de sular bir türlü durulmadı. Sayıca üstün olan CHP’li meclis üyelerinin AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan’a oy vermesiyle sancılı süreç devam etti. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayları seçimde eşit oy alınca, sonucu kura belirledi. Pehlivan’ın, kuranın şekline yaptığı itirazla, mahkeme Yürütme Durdurma Kararı aldı. Yenilenen kura sonucunda ise AK Partili Pehlivan, Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Yaşanan sürecin ardından toplanan CHP İzmir İl Başkanlığı Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan’ı görevden alarak yerine Ömer Güney’i atadı. Güney, ilçeyi kongreye götürerek, atandığı göreve seçimde karşısına çıkan adayları ezici üstünlükle geride bırakarak seçilerek geldi. Turan’a ise, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in de onayı alınarak, CHP Genel Merkez Spor Kurulu danışmanlığı görevi verildi.   

CHP MENDERES’TE ŞOK! BAŞKAN VE YÖNETİM DÜŞTÜ: SAHİL-MERKEZ KAVGASI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MENDERES BAŞKANI KOÇ DÜŞTÜ  

Görevi sona eren üçüncü ilçe başkanı ise Menderes’ten Kemal Koç oldu. Koç’un yönetiminden 8 kişi, 7 Eylül Salı günü istifa ederek, İlçe Başkanı Kemal Koç’u, başkanlıktan düşürdü. Kemal Koç’un yerine 4 Ekim’de CHP İzmir İl Başkanlığınca Muammer Karabacak ve 5 kişilik geçici yönetim atandı. 20 Kasım’da CHP Menderes İlçe’nin kongresi yapılacak.  

CHP TİRE'DE ORTALIK YİNE KARIŞTI! SULAR DURULMUYOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇIPLAK KADIN PAYLAŞIMI GÖREVDEN ETTİ  

İYİ Partili Belediye Başkanı Atakan Duran ile yaptığı tartışmalarla sıkça gündeme gelen Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, yaptığı sansasyonel “Çıplak kadın” paylaşımı nedeniyle büyük tepki çekti. Şenoyar’ın paylaşımının ardından ilçede programı olan Genel Sekreter Selin Sayek Böke, ani bir değişiklikle Tire programını iptal etti. CHP İzmir İl Başkanlığı yaşanan sürecin ardından olağanüstü toplanarak Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ı ve yönetimini görevden alarak, Şenoyar için disiplin süreci başlattı. Şenoyar ise başlayan disiplin sürecinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etti. İlçe başkanlığına Şenol Sardoğan atandı.   

CHP İL YÖNETİMİNDEN FLAŞ KARAR! TORBALI İLÇE BAŞKANI GÜNAYDIN VE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI HABERİ İÇİN TIKLAYINZ

GÜNAYDIN DA GÖREVDEN ALINDI  

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, meclis içinden yeni belediye başkanı seçimine ilişkin süreçte, 2 meclis üyesinin partiden istifa etmesi ilçede krize neden oldu. İlçe başkanı Erol Günaydın süreçte krizi yönetemediği ve ilçede birliği sağlayamadığı gerekçesiyle İl Başkanlığı tarafından görevden alındı. Günaydın karara sert tepki göstererek, “İl Başkanı Deniz Yücel’in kararı, saçma sapan bir karar” açıklamasında bulundu. İlçeyi kongreye götürmesi için geçtiğimiz yıllarda 2 defa Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı olan Övünç Demir CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’na atandı. 

CHP’DE YOĞUN TORBALI MESAİSİ! İŞTE ÖNE ÇIKAN İSİMLER HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TORBALI’DA SERT RÜZGARLAR! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu 15 Kasım Pazartesi günü Torbalı’ya giderek çiftçilere yem dağıttı. Edinilen bilgiye göre Özuslu’ya, Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Meclis Üyesi Sefer İpekli eşlik etti. Üreticilere yem dağıtımı yapan heyetin, “Torbalı’da yeni ilçe başkanınız Faruk Akpınar” dediği iddia edildi. İddiaların İzmir’e ulaşmasının ardından ise bazı il yöneticilerinin akşam saatlerinde Torbalı’ya giderek delegelerle görüşme yaptığı öğrenildi. Yapılan görüşmelerin değerlendirileceği, ilçede Övünç Demir’in kongreyi kaybetme ihtimalinin ağırlık kazanması durumunda ise kongre sürecinin uzatılacağı kaydedildi. Öte yandan bazı İzmir Milletvekillerinin de Torbalı’daki ilçe başkanı belirleme sürecine yakından dahil olduğu ve mevcut başkan Demir aleyhinde çalıştığı aktarıldı.  

CHP TORBALI’DA KILIÇLAR ÇEKİLDİ... YILDIZ’A ‘KARAKUYU’ SÜRGÜNÜ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

CHP BAYRAKLI’DA DEPREM! İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİ DÜŞTÜ HABERİ İÇİN TIKLAYINZ

SUSMUŞ, BAŞKANLIKTAN DÜŞTÜ 

Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, oturma ruhsatı verilmesi nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bayraklı Belediyesi ve AFAD’a müracaat ederek maddi ve manevi tazminat talebinde bulunmuştu. İlçe yöneticilerinin talepten rahatsız olduklarını belirterek, istifa dilekçelerini il başkanlığına sunmalarıyla birlikte Pınar Susmuş, görevinden ayrılmak zorunda kalan 6’ncı ilçe başkanı oldu. Bayraklı’ya atanacak ilçe başkanı, İl Başkanı Deniz Yücel’in bu hafta yapacağı görüşmeler sonucunda netlik kazanacak.  

CHP’Lİ GRUŞÇU İSTİFA EDECEK Mİ? SES KAYDI ORTALIĞI KARIŞTIRDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SES KAYDI İSTİFAYA ZORLADI 

Son olarak görevden istifa ettiğini Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile birlikte, İzmir’de başkanlığa veda eden ilçe başkanı sayısı 7’ye yükseldi. Gruşçu’nun 2019 yılında örgütün belediyelerde işe alımına ilişkin yaptığı konuşmanın ses kayıtları ortaya çıkınca, Gruşçu istifasını duyurdu. 

CHP'Lİ GRUŞÇU İSTİFA ETTİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SIRADA BUCA MI VAR? 

Partili kaynaklardan edinilen bilgiye göre, CHP Buca İlçe Başkanlığı da sorun yaşanan ilçeler arasındaki yerini aldı. Başkan Hacer Taş’ın, bazı ilçe yöneticileri ile ciddi sıkıntılar yaşadığı, ilçe yöneticilerinin istifa ederek Taş’ı başkanlıktan düşürmeye hazırlandıkları öğrenildi. Sorunlar aşılamaz ve Taş başkanlıktan düşerse, CHP İzmir’de 8’nci ilçe başkanı değişimi yaşanacak.