Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un, 30 Ekim depreminde yıkılan binada bulunan ofisi için maddi ve manevi tazminat talebi, ilçe yönetiminde krize neden oldu. 10 ilçe yöneticisi, Başkan Susmuş’un yönetiminden istifa ettiğini açıkladı. Yöneticiler yaptıkları açıklamada, “Son günlerde Bayraklı İlçe Başkanımız Sayın Pınar Susmuş’un medyada yer alan haberleri ile ilgili ilçe yönetim kurulu olarak kamuoyuna zorunlu açıklama yapmak zorunluluğu olmuştur. 30 Ekim 2020 tarihinde ilçemiz Bayraklı’da meydana gelen depremde birçok bina tamamen yıkılmış bundan daha fazlası da az ve orta derecede hasar almıştır. Depremde zarar gören vatandaşlara  sosyal devlet ilkesinden dolayı iktidarın yardım etmesi gerekirken en büyük yardım belediyelerimiz tarafından yapılmıştır. Belediyemiz tarafından depremzedelerin mağduriyetlerini azaltmak için yapılan çalışmalar ve alınan kararlar merkezi yönetim tarafından da geciktirilmiş ya da engellenmeye çalışılmıştır. Bu konuda Sayın Genel Bakanımız Kemal Kılıçdaroğlu 2 defa ilçemize gelmiş ve depremzedelerin sorunlarını dinlemiş ve çözülmesi için belediye başkanlarımıza talimatları vermiştir” ifadelerine yer verildi. 

“GÖREVİMİZDEN İSTİFA EDİYORUZ” 

10 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa ettiğini belirterek, “Partimizin bu kadar hassasiyet gösterdiği konu ile ilgili ilçe başkanı olarak gerçek sorumlu olan iktidardan hesap sorması gerekirken kişisel çıkarına öncelik vermiş belediyelerimize temelsiz suçlamalar yaparak partimizi kamuoyunda zor duruma düşürmüştür. İlçe başkanı bulunduğu makamla bağdaşmayan tutum sergilemiştir. Halbuki ilçe başkanı olarak kendi sorununu değil, tüm depremzedelerin sorunlarını çözecek politikalar üretmeliydi. Bu yaşanan gelişmelerin ardından iktidara koşan partimizin iktidar yürüyüşünün önünde engel olmamak için biz aşağıda isimleri bulunan yönetim kurulu üyeleri görevimizden istifa ediyoruz” açıklamasında bulundu.   

İstifa eden Bayraklı Yönetim Kurulu Üyeleri: 

Kemal Kaygül, Tansel Namlıses, Zuhal Eroğlu, Ali İzzet Uğur, Teoman Karaca, Erol Atkın, Ozan Uludağ, Hülya Devrilen Akay, Mehmet Kaya, Serkan Yıldırım