Hale Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, il başkanlığından belediye başkan adaylığına giden süreci anlatarak, Manisa'da sona eren aday belirleme sürecini değerlendirdi.

CHP Manisa'nın Büyükşehir adayı o anları anlattı... 'Özel'in etrafında koruma var Ferdi Zeyrek'e saldırın!' CHP Manisa'nın Büyükşehir adayı o anları anlattı... 'Özel'in etrafında koruma var Ferdi Zeyrek'e saldırın!'

"BELEDİYE TANDANSLI ÇALIŞMALAR YAPMIŞTIM"

Belediye Başkan Adaylığının kendisi için sürpriz olmadığını kaydeden Zeyrek, "Ben 2019 yerel seçimlerinde  CHP Büyükşehir Aday Adayıydım. İttifak süreciydi ve Manisa'nın İYİ Parti'ye verilmesiyle adaylığım gerçekleşmemişti. Mimarlar Odası Başkanlığı, Akademik Odalar Birliği Başkanlığı ve birçok STK'da görev aldım. Büyükşehir Meclis Üyeliği, Şehzadeler'de İmar Komisyonu Üyeliği yaptım. Zaten belediye tandanslı çalışmalar yaptım ve şehrin sorunlarına çözüm üretebilecek projelerin içindeydim. Daha sonra il kongresinde il başkanı seçildim" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ 'SENİNLE KAZANIYORUZ' DEDİ"

İl Başkanlığı sürecinde Büyükşehir adaylarını belirlemeye yönelik çalışmalar yaptığını dile getiren Zeyrek, "İl Başkanının görevi, Büyükşehir'i kazanabilecek adaylar üretmek ve bunları adaylaştırmak ve seçimi kazanmak. Bu çerçevede 4 adayla görüşme yaptım. Hepsi ağız birliği yapmış gibi, 'Keşke sen olsaydın' dedi. Benim görevim adayları oluşturmaktı ve ben bu adayları rapor halinde Genel Başkanıma sundum. Genel Başkanım kamuoyu araştırması yaptığında, başka isimler de üretelim dedi. Bizim 4 tane aslan gibi belediye başkanımız vardı. Genel Başkanımız 5 tane adayın olduğu anket çalışması yapalım dedi. Bizim belediye başkanlarımız kendi ilçelerinde yapılan memnuniyet anketlerinde çok üst seviyede çıktı, hepsi kendi ilçesini kazanıyor. O ilçeler riske atılamazdı. Ardından Genel Başkanım beni değerlendiren kamuoyu araştırması yaptı ve 'Ferdi biz bu seçimi seninle kazanıyoruz' dedi ve adaylığımız gerçekleşti. Sürpriz değildi, belediye tandanslı çalışmalarımız 2019 yılından beri devam ediyor" diye konuştu.

"MANİSA ÖRGÜTÜ İLK DEFA BU KADAR BÜTÜN"

Manisa'da uygulanan aday belirleme yöntemlerinde hem halkın hem de örgütün istediği isimlerin adaylaştığını vurgulayan Zeyrek, "Genel Başkanım ilk günden beri aday belirleme süreçlerin çok ince eleyip, sık dokuyor. Aday belirleme süreci için, Genel Başkanım daha ilk il başkanları toplantısında 'Biz anket yapacağız. Önce halka soracağız. Halka sorulduğunda 1 aday diğerlerinden çok önde çıkıyorsa bizim adayımız odur. Halka sorulduğunda 2 veya 3 aday önde çıkıyorsa kadın olan bizim adayımızdır. Kadınlar arasında veya erkekler arasında yakın çıkıyorsa bunu da örgüte sorarım' dedi. Bunun ilk örneğini de Manisa'da yaşadık. Aday belirleme çok demokratik bir ortamda yapıldı. Hem halka hem örgüte soruldu ve örgüt bundan çok memnun oldu. Hiçbir hırs gözetmeden, sadece seçim kazanabilecek adaylar belirlendi. Bu da Manisa'da birleşmeyi sağladı. Biz şu anda bugüne kadar olmadığımız kadar biriz. Manisa örgütü ilk defa bütün ve tek yumruk halinde seçim startını verdi" açıklamasında bulundu.

"TARTIŞMALAR KAPANDI"

Yunus Emre İlçesinde yapılan örgüt denetiminde ön seçimde Devrim Bali ve Semih Balaban yarıştı. Kazananın Balaban olmasının ardından "Özel'in desteklediği aday kaybetti" iddiaları geldi. Bu iddiaların sorulması üzerine konuşan Zeyrek, "Bizi bu konuda da manipüle etmek isteyenler oluyor. Devrim Bali de Semih Balaban da bizim partilimizdir. Biz de Semih Başkanla il seçiminde yarıştık ve saat 17:00'da birbirimizin elini kaldırdık. Ön seçimde de buradan bir delik açar mıyız düşüncesiyle böyle yorumlar yapıldı. Biz il ve ilçe yönetimleri olarak tamamen tarafsız kaldık. Bu tür iddialar olunca biz bir araya gelerek basın açıklaması yaptık. Semih Başkan, yaptığı açıklamada tarafsız kalan il, ilçe örgütlerimize ve Genel Başkanımıza teşekkür etti. 'Yüzde 1,5 - 2 fark oyla örgütümüz beni tercih etti ve Devrim Bali de benim yanımdadır' dedi. Bu tartışmalar da kapanmış oldu" ifadelerini kullandı.