GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçmesiyle birlikte, hükümete İzmir'e bakış açısı da değişecek.

YATIRIM GELECEK KREDİ MUSLUĞU AÇILACAK

İlk olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayını bekleyen kredilerin bazılarının onayı gelecek. Onaylar geldiğinde özellikle altyapıyla ilgili yatırımlar hızlanacak. Böylece belediyenin mali yapısı önemli ölçüde nefes alacak.

AK Partili Saygılı'dan Tugay'a övgü dolu sözler! İzmir için el ele vererek çalışacağız
AK Partili Saygılı'dan Tugay'a övgü dolu sözler! İzmir için el ele vererek çalışacağız
İçeriği Görüntüle

PROJELER

2'nci çevre yolu projesi hükümetin 2027 yılı yatırım programında yer alacak. Otogar-Halkapınar metronun yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek. İZBAN'ın kuzey aklına uzatılması için çalışma başlatılacak. Körfez'in temizlenmesi noktasında da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hızlı bir şekilde aksiyon alacak.

ÇÖP YERİ KRİZİ ÇÖZÜLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı çöp yeri konusunda da 'çözüm' kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacak.

KENTİ İÇİ TRAFİK SORUNUNA NEŞTER

Kent içinde artık günün her saatinde yaşanan trafik problemi için de karayolları ile ortak çalışma yürütülecek.