GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayındır Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte vatandaşlara seslendi. Erdoğan, şunları söyledi:

“Bayındır’ın süs bitkileri bir başka açmış. Sizlerle beraber Bayındırımız çok daha Bayındır bir hale belediye başkanımız, milletvekillerimizle gelecek. Tarım ve Orman Bakanımız İzmirli olarak size her türlü desteği vermeye devam edecek. İlk atacağımız adıma tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağımızın müjdesini vermek istiyorum. Konuyla ilgili olarak konuştuk. Bakanımız da bu işin bir numaralı sorumlusudur. Milletvekili arkadaşlarımız, belediye başkanımız bu yakın takibi sürdüreceğiz. Süratle OSB’yi kuracağız. Yaklaşık 1 milyon 334 bin metrekare alanda kurulacak olan süs bitkileri OSB’de 25 dekarlık 40 adet süs bitkileri işletmesi faaliyet gösterecek. Bu bölgemiz ülkemizin özellikle süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda kalbi aynı zamanda da ihracat üstü olacaktır. Bununla birlikte girecek parayı düşünün. Ciddi bir hareketliliği Bayındır’a getirecek. Bayındır daha bayındır hale getirecek”

MERKEZLER KURULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı merkezleri Bayındır’da kuracaklarını açıklayarak, “Bu bölgede süs bitkileri sektörüne ara elemen yetiştirmek amacıyla süs bitkileri eğitim merkezini kuracağız. Paketleme, depolama, araştırma, geliştirme merkezi süs bitkileri konusunda fuar ve festivallerin yapılacağı bir merkezi burada kuracağız.  Bu yatırım sayesinde 1500 vatandaşım iş ve aş sahibi olacak. Projemizi hayata geçirmek için düğmeye bastığımızın müjdesini size veriyorum” dedi.

BAYINDIR FARKLI BUR DURUMA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz bu güne kadar eğilmedik, eğilmeyeceğiz. Şunu unutmayın biz sadece ve sadece Allah’ın huzurunda rükûda ve secdede eğiliriz. Hiçbir gücün önünde eğilmedik eğilmeyeceğiz. Bütün bu adımları atarken tabi ki Bayındır’da sizlerle bu coşkuyla heyecanla görünce dedim ki inşallah bayındır bu OSB ile 1500 insanın da istihdam edilmesiyle farklı duruma gelecek. Artık gururla şunu söyleşeceğiz. Bizim de süs bitkileri alanında bir OSB’miz var. Bu çok önemli bir olay. Hollanda bu tür bitkilerle yeri yerinden oynatıyor. Onlar yapıyor da biz niye yapamayalım? Şimdi bu adımı İzmir atıyor. Bayındır’da atıyor. Ama bizden sizden ricam var.

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. Terör örgütlerine gereken dersi Gabar’da Cudi’de verdik mi?  Kuzey Suriye’de veriyor muyuz?”

YAP-İŞLET-DEVRETLE YAPABİLİRİZ

Ergenli Barajıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, “Ekonomik alanda adımları geliştirdiğimizde inşallah Ergenli barajıyla ilgili adımı da atmak istiyoruz. Ekonomik noktada şuan ciddi toparlanmadayız. Bununla birlikte 2020-2021’de planlamasını ve adımını atabiliriz. Belki yap, işlet, devret ile bir imkan yakaladığımızda fazla da beklemeden hemen adımı atarız. Biz sizi seviyoruz. Size güveniyoruz. Siz de bize güvenin” diye konştu.