İzmir Devlet Opera ve Balesi, Elhamra Sahnesi'nde 2 ve 4 Aralık'ta 'W.A. Mozart Konser Aryaları' konserini , Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde ise 6 Aralık'ta 'Attila' operasını sahneleyecek.
İzmir Devlet Tiyatrosu hafta boyunca farklı sahnelerde oyunlarını izleyicilerle buluşturacak. Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi'nde 'Radyo-yu Hümayun', Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde 'Kaçaklar', Bornova Fuaye Sahnesi'nde 'Böcek Oteli', Karşıyaka Fuaye Sahnesi'nde 'Kırmızı Kanatlı Baykuş' izleyiciyle buluşacak.
İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 4 Aralık'ta Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Rakım Elkutlu Salonu'nda konser verecek.
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ise şef Alessandro Cedrone yönetiminde, solist Hyesang Park eşliğinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 5 Aralık'ta konser gerçekleştirecek.
İKSF'de seminerler, atölyeler ve sergiler
İzmir Kültür Sanat Fabrikası (İKSF) hafta boyunca çeşitli seminer, atölye ve sergilere ev sahipliği yapacak.
Yunus Bayraktar'ın 'Türkiye'nin Görkemli Şelaleleri' semineri, 2 Aralık'ta düzenlenecek.
İKSF'de 3 Aralık'ta Prof. Dr. Ceren Ünal'ın 'Sütun Üzerinde Yaşam ve İkonografi: Bizans'ın Stylit Azizleri' semineri, Sultan Nagihan'ın 'Renklerin Rüyası' ebru atölyesi gerçekleştirilecek.
Selim Martin'in 'Tarih Öncesi Müzik' semineri 4 Aralık'ta, Çağrı Başkurt'un 'Osmanlı İmparatorluğu'nda Törensel Hayat: Saray ve Kahve' başlıklı semineri ise 5 Aralık'ta yapılacak.
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü öğrencileri, 5 Aralık'ta 'Genç Yetenekler Genç Sesler' konseri verecek.
Liz Sarda'nın 'Dönüşüm: Sanatla Sürdürülebilirlik' sergisi 1-14 Aralık arasında ziyaret edilebilecek.
AASSM'de konser ve gösteriler
İzmir Büyükşehir Belediyesi Metropol Orkestrası, 'Volkan Konak ve Edip Akbayram'ı Anma' konserini 2 Aralık'ta AASSM'de gerçekleştirecek.
Türk müziğinin önemli bestecisi Ahmed Adnan Saygun ve Macar besteci Bela Bartok'un eserlerinden oluşan 'SAYGUN ve BARTOK Açıklamalı Resital' 3 Aralık'ta İbrahim Yazıcı'nın anlatımları eşliğinde AASSM Büyük Salon'da seslendirilecek.
Çağdaş dans gösterisi 'Cüret', 6 Aralık'ta AASSM Küçük Salon'da sahnelenecek.
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencilerinin 'Tınaztepe Seramik ve Cam' başlıklı sergisi 4 Aralık'ta AASSM Giriş Kat Batı Galeri'de açılacak ve 31 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.





