GÜNDEME BAKIŞ - CHP Genel Merkezi İzmirle ilgili önemli bir kararın altına imza attı. CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Toplantıda İzmir'in en büyük ilçesi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya'nın görevden alınma konusu geldi.
GENEL BAŞKAN ALINSIN DEDİ
Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre; Kaya ile ilgili iki şikayet etti. 31 Aralık'ta bir kişinin ölümüne neden olayı yapan kişinin Kaya'ya yakın olması ve belediyede bir kişinin darp edilmesi olayında Kaya'nın gözaltına alınması... Bazı genel başkan yardımcıları her iki konuda da Kaya'nın bir dahli olmadığını savundu. Ancak Genel Başkan Özgür Özel, partinin zarar görmemesi adına Kaya'nın görevden alınması gerektiğini bildirdi. Bunun üzerine oybirliği ile görevden alındı.
KONGRE SÜRECİ VE ADAYLIK GERİLİMİ
Kaya, geçtiğimiz aylarda yapılan CHP İzmir İl Kongresi öncesinde il başkanlığı için adaylık çalışması yürütmüş, ancak Genel Merkezin devreye girmesiyle adaylıktan çekilmek zorunda kalmıştı. Bu sürecin ardından Buca örgütü ile parti yönetimi arasındaki ilişkinin gerildiği kulislerde sıkça dile getiriliyordu.





