Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Meslek Fabrikası binasının, İstanbul’dan bir eğitim kurumuna devrileceği öne sürülmüştü. Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı; 113 yıllık tarihi binanın 30 yıllık kullanım hakkı için belediyeye yazılı talepte bulunduğu ortaya çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Şubesi’nin prosedür gereği binanın kullanımıyla ilgili bir rapor hazırladığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, geçtiğimiz aylarda vakıf heyetiyle görüşmüştü.

113 YILLIK MESLEK FABRİKASI BİNASI O VAKFA DEVREDİLİYOR... İŞTE AYRINTILAR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ODALARDAN FLAŞ HAMLE: BİZE VERİN

Tarihi bina ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener, binanın kendilerine devredilerek burada ara eleman yetiştirmek için meslek yüksekokulu yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderdi.

ORTAK ÇALIŞALIM

İlgili yazıda Yorgancılar ve Özgener; bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile ortak hareket etmeye hazır olduklarını bildirdi.

SOYER NE DİYECEK?

Bu flaş gelişmenin ardından gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çevrildi. Soyer’in bu talebe nasıl bir yanıt vereceği merak konusu…

BÜYÜKŞEHİR’E AİT TARİHİ BİNA ÜNİVERSİTEYE VERİLECEK! MESLEK FABRİKASI BİNASI BOŞALTILIYOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

MESLEK YÜKSEK OKULU OLACAK

Geçmiş yıllarda Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski un fabrikası binası İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Meslek Fabrikası’na dönüştürülmüştü. 2006 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı bünyesinde meslek fabrikası olarak hizmet veren, yüzlerce insanın meslek edinmesine ev sahipliği yapan tarihi mekan, varlığını meslek yüksek okulu olarak devam ettirmesi bekleniyor.