Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ  - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimlerinde yer alan bir vaadini daha gerçekleştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Meslek Fabrikası olarak kullanılan bina, 2021 yılı sonuna kadar boşaltılacak.

10.5 MİLYON TL’YE YENİLENDİ

Bir zamanlar Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) olarak kullanılan, bir dönem un fabrikası olan tarihi binayı, İzmir Büyükşehir Belediyesi 10.5 milyon liralık yatırımla, Meslek Fabrikası’na dönüştürmüştü. Bina uzun samandır Sosyal Projeler Daire Başkanlığı Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü olarak hizmet veriyordu. Edinilen bilgilere göre, tarihi bina, Başkan Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alan “İletişim ve Teknoloji Üssü” İstanbul’dan bir vakıf üniversitesi ortaklığında,  hayata geçecek. Geçtiğimiz aylarda üniversiteden bir heyet gelerek, binayı gezmiş ve binanın, rektörlük binasına uygunluğuna ilişkin Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan (YÖK) onay verilmişti. Bu kapsamda meslek fabrikası için yeni bir yer arayışına gidildi. 

TARİHİ BIÇAKÇI HAN TAHSİS EDİLDİ

Yıl sonuna kadar boşaltılması öngörülen meslek fabrikası birimlerinin kullanımı için, Konak İlçesi Basmane semtinde bulunan Tarihi Bıçakçı Han’dan 3 oda tahsis edildiği öğrenildi. Yetkililer, meslek fabrikasının idari birimlerinin Tarihi Bıçakçı Han’da faaliyet göstereceğini fakat eğitimler için, Halkapınar bölgesinde bina kiralanacağını aktardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 bin TL’ye kadar kira bütçesi belirlediği fakat henüz eğitimler için uygun bina bulunamadığı, arayışın devam ettiği belirtildi. Öte yandan İstanbul’dan gelecek vakıf üniversitesinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak faaliyet göstereceği bilgisine ulaşıldı. 

SOYER: “ŞU AN FİKİR AŞAMASINDA”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçtiğimiz günlerde konu hakkında, “Şu an sadece bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. İzmir’e yeni bir üniversite geliyor demek için henüz erken. Biraz daha vakti var, biraz da sürecin olgunlaşması gerekiyor. İstanbul’dan bir üniversite ile görüşme halindeyiz ama henüz kesinleşmiş bir durum yok. Üniversite ile nasıl bir yol alacağımız kesinleşmedi, şu an her şey fikir aşamasında” demişti. 

SON MECLİS TOPLANTISINDA BÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi birinci bileşiminde, Halkapınar’da bulunan binanın İZSU bünyesindeki yüzde 30’luk hissesi de oybirliğiyle, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.