Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Meslek Fabrikası binasının, İstanbul’dan bir eğitim kurumuna devrinde sona gelindi. İAdıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı, 113 yıllık tarihi binanın 30 yıllık kullanım hakkı için yazılı talepte bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Emlak Şubesi’nin prosedür gereği binanın kullanımıyla ilgili bir rapor hazırladığı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, geçtiğimiz günlerde heyet ile görüştüğü ve devir işlemine olumlu yanıt verdiği ifade edildi. Bu kapsamda belediyenin ilgili bürokratları tarafından devir işlemlerine yönelik prosedürün tamamlanması bekleniyor. Başkan Soyer’in seçim vaatleri arasında yer alan İletişim ve Teknoloji Üssü, meslek fabrikasının İstanbul Üniversitesi Vakfı’na devri ile gerçekleşecek.

MESLEK YÜKSEK OKULU YAPILACAK

Geçmiş yıllarda Devlet Güvenlik Mahkemesi olarak da kullanılan eski un fabrikası binası İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Meslek Fabrikası’na dönüştürülmüştü. 2006 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanlığı bünyesinde meslek fabrikası olarak hizmet veren, yüzlerce insanın meslek edinmesine ev sahipliği yapan tarihi mekan, varlığını meslek yüksek okulu olarak devam ettirecek. 

RESMİ MÜRACAAT YAPILDI

Geçtiğimiz aylarda Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı heyeti, Meslek Fabrikası binasına gelerek yerinde keşif gezisi yapmıştı. Yapılan gezinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüşme gerçekleştiren heyetin İstanbul’a olumlu haberle döndüğü ifade edilmişti. İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel okullarının geçtiğimiz Temmuz ayında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Meslek Fabrikası binasının 30 yıllık kullanım hakkı için resmi müracaatta bulunduğu öğrenildi. Temmuz ayında yapılan resmi yazışmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclisi birinci bileşiminde, Halkapınar’da bulunan binanın İZSU bünyesindeki yüzde 30’luk hissesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.