GÜNDEME BAKIŞ – Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme ve Urla’da 511 parselde acil kamulaştırma kararı alması tartışmaları beraberinde getirdi. Kamulaştırma kararının hemen ardından Suudi Arabistan merkezli Albassam Group,'un Urla ve Çeşme'deki acil kamulaştırma kararı alınan arazilerin yer aldığı bölgede yeni Çeşme adıyla proje hazırlattı ortaya çıktı.

HAVALİMANI PROJESİNİ ALAN FİRMA HAZIRLATTIĞI İDDİASI
Çeşme’de havalimanı projesini alan firmanın bakanlıktan yer genişletme talebinde bulunduğu ancak bakanlığın bu talebe şimdiye kadar olumlu yanıt vermedi öğrenildi. Havalimanı projesini alan firmanın kamuoyuna yansıyan projeyi çizdirdiği öne sürüldü.

BAKAN ERSOY’DAN RAHATLATAN TELEFON!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, kamulaştırma kararının ardından Çeşme Belediye Başkanı CHP’li Ekrem Oran’ı telefonla aradığı öğrenildi. Görüşmede Bakan Ersoy’un, “Çeşme için kanal projesi diye bir şey yok. Ayrıca kamuoyuna yansıyan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın projesi değil. Alan araştırması sürüyor. Kanal diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Bizim kafamızdaki plan henüz proje aşamasında değil. Şekillendiğinde sizi Ankara’ya davet edeceğim. Mersin limanında bir proje öngörüyoruz. Ayrıca kıyıları halkın kullanımına açık bırakacağız. Kıyılarda inşaat olmayacak” dediği öğrenildi. 

BİR NEBZE OLSUN RAHATLADIK, KONUNUN YAKIN TAKİPÇİSİYİM!
Gündeme Bakış’a konuşan Çeşme Belediye Başkanı Oran, “Bakanlık Çeşme ve Urla’da acele kamulaştırma kararı aldı. Bu konuyu yakından takip ediyorum. Bakan Bey beni arayarak kamuoyuna yansıyan ve yabancı sermayeli bir firmanın projesinin bakanlığın projesin olmadığını açık bir şekilde ifade etti. Bu açıklama bizi bir nebze olsun rahatlattı. Çeşme ve Urla ile ilgili gelişmeleri ve acele kamulaştırmayla ilgi süreci yakından takip ettiğimi tüm kamuoyunun bilmesini istiyorum. İlçemizin aleyhine olacak hiçbir şeyin altına imza atmayız. Bu tür hareketlerin önüne geçmek için de her türlü yasal hakkımızı sonuna kadar kullanırız. Bakan Bey, kıyıların kullanımını halka açacaklarını ifade etti. Bu memnuniyet verici. Biz de böyle düşünüyoruz. Başka turizm merkezlerinde olanlar ortada. Çeşme’de bunun olmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.