GÜNDEME BAKIŞ- Üçyol ile Buca’yı birbirine bağlayacak 13,3 kilometrelik metro projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) 80 milyon avro tutarında finansman yetkilendirme sözleşmesi imzalanmıştı. Üçyol-Buca metrosu ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. 

Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Başkan Soyer, İzmir Üçyol-Buca metro hattının açılış tarihini açıkladı. Soyer, "Buca Metrosu'nun inşaatına 2020 yılı içinde başlıyor, 5 yıl içinde bitiriyoruz. Toplamda 13.3 km uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşacak Buca Metrosu, hem ulaşımı kolaylaştıracak hem de İzmir trafiğine nefes aldıracak." ifadelerini kullandı.

11 İSTASYON OLACAK
13,5 kilometre uzunluğunda ve 11 adet istasyondan oluşacak Buca Metrosu, Üçyol İstasyonu-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. Üçyol'dan başlayan ve 11 istasyondan oluşan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, F. Altay-Bornova arasında çalışan ikinci aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda buluşacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz hizmet verecek.

DERİN TÜNEL TEKNİĞİ İLE YAPILACAK
Buca Metrosu, TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile yapılacak ve böylece tünel inşaatı sırasında oluşması muhtemel trafik, sosyal yaşam ve alt yapı sorunları en aza indirilmiş olacak.  Projede toplamda 80 bin m2 kapalı alana sahip olacak şekilde projelendirilmiş Bakım Atölye ve Depo Binası da yapılacak. İki katlı olacak şekilde tasarlanan bu binada alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak kullanılacak. Üst katta ayrıca idari ofisler ve personel kullanım alanları bulunacak.