Konak Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Başkan Abdül Batur’un yönetiminde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Açılışta 13 Ağustos’ta hayatını kaybeden Nurettin Cem Aksan için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Batur, belediye çalışanlarıyla toplu sözleşme imzalandığını ve işçilerle yüzde 14 üzerinde mutabık kalındığını belirtti.

“MİLLİ BAYRAMLARIMIZ UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Konak Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Mahmut Esat Aslan, gündeme geçilmeden önce söz alarak, “Ağustos ayı bizim için çok önemli. Çünkü 30 ağustos zafer bayramı var. Ama bu yıl biraz buruk kutladık. Son 15 yılın milli bayram kutlamaları ne yazık ki engellerle karşılaştı. Şunu kimse unutmasın; şayet bu milli bayramlar ve bu bayramların yarattığı olaylar olmasaydı biz burada olmayacaktık. Milli bayramlarımız unutturulmaya çalışılıyor. Ama sevindirici olan şu ki tüm yasaksalar rağmen halkımız bu bayramları evinde, sokağın olmasa bile yüreğinde kutladı.” dedi.

Aslan’ın ifadeleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, “Bayramların unutturulması kelimesini kınıyorum. Böyle bir şey olamaz. Bayramlar pandemiye uygun olarak kutlandı. Bütün bunlar olmuşken ben bayramlar unutturulmaya çalışılıyor tarzı bir ifadeyi kabul etmiyor ve kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Aslan, Özen’i, “Benim yaşım var. Ben eskiden bayramların nasıl kutlandığını biliyorum. Şimdi nasıl kutlandığı da malum. 15 yıl içerisinde milli bayramlarımızın kutlamalarına kısıtlamalar geldi. İnanmazlarsa belgeleri açıp bakabilirler" diyerek karşılık verdi.

KÜLLİYE DAVETİ

Konak Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Aslan’ın iddialarına cevap verdi ve gerçeği yansıtmadığını belirtti, “Sayın Aslan bazı belgelerden bahsetti. Ben çok merak ediyorum onlar nedir? Milli bayramlarımız yıllarca çok büyük coşkuyla kutlandı. Ancak bu yıl pandemi nedeniyle bazı tedbirlerin gölgesinde etkinlikler gerçekleştirildi. Eğer kendisi de kabul ederse ben Sayın Aslan’ı gelecek yıl 30 Ağustos’ta Külliye’de yapılacak olan kutlamalara davet etmek isterim. Kendisi gelsin ve devletin başındakilerin milli bayramları ne denli önemsediğini nasıl coşkuyla kutladığını görsün” diyerek Arslan’ı gelecek yılki 30 Ağustos’ta kutlamalarına davet etti.

Konuşmalardan sonra Başkan Batur, “Milli ve dini bayramlar hepimizindir. Milli bayramların özelliği ülkemizin kurtuluş mücadelesinin yakıldığı günlerdir. Eğer o gündeler olmasaydı dini bayramlar da olmazdı. Maalesef bu yıl koşullar nedeniyle bu şekilde kutlandı. Ama bu vatandaşlarımızın yüreğindeki sevinci ve kutlamaları öldüremedi. Bundan sonra da milli bayramlarımız en coşkulu şekilde kutlanacaktır” ifadeleriyle 30 Ağustos tartışmasına son verdi.

KONAK YENİLENİLENİYOR

Komisyondan gelen önergelerin oybirliği ile kabul edildiği mecliste İsmet Kaptan, Mithatpaşa, Çankaya ve Mithatpaşa Mahalleleri’nin imar hatlarında yeni düzenleme yapılmasına karar verildi. Düzenlemeyle birlikte dört mahallenin parsel planlarında değişiklik yapılacak.