GÜNDEME BAKIŞ- Kemalpaşa Belediyesi Ocak ayı olağan birinci oturumu Başkan Rıdvan Karakayalı yönetiminde gerçekleşti.

CUMHUR İTTİFAKINDAN BEDAVA ELEKTRİK TALEBİ
Meclis’e ilginç bir önerge sunuldu. AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin imzası bulunan önerge tartışma konusu oldu. Cumhur İttifakı meclis üyeleri, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’da yaptığı ‘Bize Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını verin, elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz’ açıklamasına dayanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla ilçe sınırlarında üreticilik yapan çiftçilere elektriğin ücretsiz verilmesi ya da ibraz edilmesi halinde üreticinin elektrik faturalarının ödenmesi” yönünde önerge verdi.

BU GENEL SİYASETE GİRER, HOŞ DEĞİL
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Karakayalı, “Arkadaşlar bu genel siyasete girer. Hoş bir şey değil. Genel siyaseti bırakın ilçe, il başkanları, genel merkezdeki yöneticiler yapsın. Bu önergeyi geri çekelim” dedi.

BELEDİYE MECLİSİNİN FESHİNE YOL AÇAR
CHP Grup Sözcüsü Arzu Külahcıoğlu Altıntoz önergenin yasal mevzuata aykırı olduğu yönünde görüş belirterek, “Meclisin feshiyle ilgili bir madde var. Belediye Meclisi kendine kanunen verilen görevleri süresi içerisinde ihmal eder ve bu durum belediye işleri sekteye uğratırsa, ya da belediye görevleri arasında girmeyen siyasi kararlar alınırsa belediye meclisinin feshi için kanun 30. maddesinde yer alan hüküm doğrultusunda karar alınır” diye konuştu.

ÖNERGE KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Başkan Karakayalı, önergenin görüşülmesi için Meclis’e 5 dakika ara verdi. Görüşmelerinin ardından önerge AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin talebiyle oy çokluyla tarım komisyonuna gönderildi.

SERT TARTIŞMA YAŞANDI
AK Partili Meclis üyesi Çile Özkul, ilçeye yatırım yapılmadığı iddiasında bulundu. Bunu üzerine Başkan Karakayalı, İki yıldan beri pandemiyle mücadele ediyoruz. İki ay önce bütçe yaptık. Ne oldu, nelere zam geldiğini göreceksiniz. İğneden ipliğe zam geldi” dedi.
AK Partili İzzettin Güler, “Burada siyaset yapmayın” çıkışı geldi. Meclis üyesi ‘İş yapmadı’ diyor. Siyaset yapmıyorum, bütçemi açıklıyor. Yeter artık konuşma. Bunu dışarı alın, yeter! Başkan olarak seni dışarı atıyorum” dedi. Meclis üyelerinin araya girmesiyle tansiyon düştü.


2022 YILINDA HERKES GÖRECEK 
Başkan Karakayalı sözlerine şöyle devam etti: “Bu olur mu, sanki bizi dövecek. Bütçe yaptık iki ay önce hiçbir şey yapılmadı. Meclis üyesi söyleyeceğin söyledi, gitti. Böyle bir şey olmaz. Önce insan gibi dinleyecek, cevabı verdikten sonra gideceksiniz. Kemalpaşa Belediyesi elinden gelen her şeyi yapıyor. Perşembe bir günde sadece 9 bin TL kasaya girdi. Böyle bir durumdan bahsediyoruz. İller Bankası’ndan her ay 1,5 milyon kesiliyor. Benim sadece personel maaş ödemem ayda 4,5 milyon TL. İller bankasından 2 milyon 250 bin TL geliyor sadece. Diğeri kesiliyor. 14 yıl kongre merkezinin parası ödeyeceğiz. 2022 yılı sonunda herkes görecek, halk kararını verecek. Biz yatırım yapıyor, yatırıma teşvik ediyoruz. İnsana odaklı çalışıyoruz.”