Karşıyaka Belediyesi Vatandaş Katılım Birimi yürütücülüğünde, Karşıyaka Kadın ve Aile Müdürlüğü, İnsan Hakları Birimi, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Şevket Balla ve Örnekköylü Kadınlar Platformu Kurucu Başkanı Aslı Kurt  iş birliğinde düzenlenen buluşma oldukça verimli bir şekilde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Avukat Özlem Durmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı buluşmada kadınlar atölye çalışması için kendi aralarında gruplar oluşturdu. Buluşmanın ilk oturumunda güvenlik, eğitim, çocuk ve yaşlı bakımı, sosyal yaşam ve hizmetlere erişim başlıkları konuşuldu; kadınlar yaşadıkları sorunları dile getirdi. Bu bağlamda kadınların Karşıyaka’da daha rahat yaşayabilmelerini sağlayacak fikirler ile ilgili atölye çalışması gerçekleştirildi. 

“SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?”
Ardından gerçekleştirilen 2. oturumda katılımcı kadınlara ‘Siz Belediye Başkanı olsaydınız ne yapardınız’ sorusu yöneltildi. Katılımcılar yanıtlarını sözlü olarak iletti, ayrıca sloganlarını da dövizlere yazdı. Kısa bir aradan sonra gruplar sunum yaptı, grup temsilcileri yapılan çalışmaları diğer katılımcılara aktardı. Çalışma, kapanış ve değerlendirmenin ardından sona erdi. Katılımcılar, buluşma öncesi ve sonrasında hissettikleri duyguları paylaştı. 

BAŞKAN TUGAY ZİYARET ETTİ
Buluşma alanında katılımcı kadınların çocuklarının vakit geçirebileceği oyun alanı da yer aldı. Çocuklar annelerinin gerçekleştirdiği atölye esnasında Kadın ve Aile Müdürlüğü personellerinin eşliğinde oyunlar oynadı, resimler çizdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da kadınları ziyaret ederek yaşadıkları sorunları bizzat kendilerinden dinledi. Ardından oyun alanını da ziyaret eden Başkan Tugay’a bir çocuk çizdiği resmi hediye etti.