Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce yapımını tamamlayarak Çameli ilçesinde hizmete sunduğu Hayri Dev Kültür Merkezi için açılış töreni düzenledi. UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi seçilen ve 18 Temmuz 2018'de hayata gözlerini yuman Hayri Dev'in isminin verildiği tesisin açılış törenine, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, merhum Hayri Dev'in yakınları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'İSMİ BURADA YAŞAYACAK'
Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, ilçeye yapılan yatırımları anlattı. Çameli'nin kabuk değiştirdiğini, 3-4 yıl içerisinde ilçede yaşayan vatandaşlardan daha fazla turist geleceğini belirten Başkan Zolan, "Çameli'ye, daha fazla nasıl hizmet veririz diye hep dertlendik. Dönüp geriye baktığımızda çok büyük işler yaptık. 'Kimsenin ayağı toza çamura değmeyecek' demiştik. Birçok mahallemize kilit parke taşı döşedik. Çameli ilçe otogarı yaptık. Şimdi de Çameli'nini değeri, Denizlimiz'in ve ülkemizin adını dünyaya tanıtan Hayri Dev Amcamızın ismini taşıyan kültür merkezimizin açılışını yapıyoruz. Onun ismi burada yaşayacak, eserleri, sanatı burada yaşayacak. İçerde atölyelerimiz var, hanım kardeşlerimiz gençlerimiz burada meslek edinme kursları, hobi gibi arzu ettikleri işleri yapacaklar" dedi.

HAYRİ DEV'İN OĞULLARI VE TORUNUNDAN MİNİ KONSER
Konuşmanın ardından tesisin açılışı Başkan Zolan ve beraberindekiler tarafından dualarla yapıldı. Protokolün kültür merkezinde yaptığı incelemenin ardından programın sonunda Hayri Dev'in oğlu Zafer Dev ve Bayram Dev ile torunu Kısmet Dev, kültür merkezinin salonunda  konser verdi.