Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yedinci olağan oturumu Başkanvekili Mustafa Özuslu yönetiminde gerçekleşti.

ARDA’DAN KABUL OYU TEŞEKKÜRÜ

Toplantıda bütçesine onaylanan belediye başkanları meclis üyelerine teşekkür etti.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda toplantı da söz alarak, “Bütçemizi yüzde 90 arttırdık. Zor bir yıl olacak. Bırakın brüt maaşları, net maaşları karşılamayan bir iller bankası payıyla birlikte zor bir dönemi gerçekleştiriyoruz. 880 milyon bütçenin gider kalemlerini daha fazla düşüremedik. Ancak bu kadar oldu. Gerçekleşme oranının yüksek olmasını temenni ediyorum. Gaziemir ve Büyükşehir meclis üyelerine teşekkür ediyorum ama Ali Gönen ve Selahattin Şahin’e özellikle teşekkür etmek istiyorum. Gaziemir’de ret oyu verirken, Büyükşehir’de onay verdiler” diye konuştu.

TEAMÜLLER GEREĞİ OY VERDİK AMA…

Arda’nın sözlerine AK Parti Meclis üyesi Ali Gönen,"Gaziemir Belediye başkanı bize teşekkür etti ama biz bütçenin yanlışlıklarını ve nedenlerini tek tek açıkladık. Onun için orada karşı çıktık. Ama burada görüyorum ki başkan burada bir ironi yaparak teşekkür etti. Bu teşekkürün ne anlama geldiğini biliyoruz. 189 milyon TL borcu olan bir belediye. 319 milyon TL şirketlerini borcu var. Toplam 506 milyon TL ile borç batağına düşmüş bir belediyedir. Belediyenin durumu içler acısı... Elbette ki Büyükşehir Meclis’inde teamüller gereği onay vermemiz gerekiyor. Yoksa Gaziemir Belediyesi’nin bütçesinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum” dedi.