Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önderliğinde gerçekleşti. Bayram tatilinin ardından yoğun bir gündemin yer aldığı mecliste, dikkat çeken karar alındı. Mecliste AK Parti Grup üyeleri, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye'nin ilk kadın Turizm Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı, Buca Belediye Başkanı Işılay Saygın’ın isminin ilçede bulunan Çevik 1 Meydanı’na verilmesi yönünde önerge verdi.  Önergenin komisyonlarda görüşülmesi kararı verildi.

YEREL İNTERNET HABER SİTELERİNE DE DESTEK ÇIKILSIN
İzmir Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Fatih Taştan, İzmir’de yerel gazetelere destek verilmesi için alınan kararın yerel internet haber sitelerine de uygulanmasını istedi. Yerel gazetelere yapılan desteğin internet yapılmasını istiyoruz. Basılı yayın yapmadıkları için giderleri daha azdır. Günümüzde pek gazete takip  etmiyoruz. Akıllı telefonlardan işimizi hallediyoruz. Bu kurumların yaşaması için böyle bir örgeyi sözlü olarak sunuyorum” dedi.  

Önerge, plan ve bütçe komisyonunda görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ESHOT’A İKİ TRANSFER

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı kadrosunda görev yapan Pınar Meriç’in, ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna; Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı kadrosunda görev yapan Vecdi Koru’nun ESHOT Genel Müdürlüğü Daire Başkanı kadrosuna atandığı dair meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

SOYER O ZİRVEYE KATILACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 30 Ağustos 2019 - 01 Eylül 2019 tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde düzenlenecek olan İkinci Uluslararası Belediye Başkanları Birlikte Yaşama Zirvesi'ne katılacak.

BAŞKANA YAKLAŞIK 9 MİLYONLUK YETKİ
Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Turizm Tanıtma Vakfı’nın (İZTAV) yürüttüğü ortak hizmet projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalanması için Başkan Soyer’e yetki verilmesi ve protokol doğrultusunda projeye büyükşehir belediyesi bütçesinden 8 milyon 948 bin 188 TL aktarılması görüşüldü.

İZDENİZ’DE SERMAYE ARTTIRIMI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu İZDENİZ A.Ş.'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan; şirket sermayesinin 124 milyon 250 bin TL'den, 25 milyon TL arttırılarak 149 milyon 250 bin TL’ye çıkarılması kararı doğrultusunda,  belediyenin İZDENİZ A.Ş. içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için payına düşen ve yüzde 92,90’a tekabül eden 23 milyon 225 bin TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışı yapılması için komisyonlara gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN SORUMLULUĞUNDA OLAN PARKLARDA…
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, çocuk istismarının önlenebilmesi adına İzmir’de Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda bulunan tüm parklara kamera sistemini kurulacak.

O ÖNERGEDE ‘BAŞKANLIK MAKAMI OLURU’ İBARESİ ÇIKARILDI
Yerel basına destek amacıyla; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu kararların özetlerinin, İzmir’de yayın yapan ve Başkanlık Makamı Olur’u ile uygun görülen Yerel Gazetelerde yayımlanması, söz konusu karar özetlerinin ilan giderlerinin Belediyenin Basın Yayın Şube Müdürlüğünün ilan giderlerinden karşılanması hakkındaki önerge bir önceki meclis toplantısında komisyonlara gönderilmişti. Komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine gelen önergede ‘Başkanlık Makamı Olur’u ile uygun görülen Yerel Gazetelerde’ ibaresinin çıkarılması dikkat çekti. Önergede yapılan değişikliğe göre İzmir genelinde dağıtımı yapılan yerel gazetelere ‘Başkanlık Makamı Oluru’ aranmaksızın bütçe eşit şekilde dağıtılacak ve kararlar birlikte yayınlanacak.

İZMİR İLE CHENGDU İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALAYACAK
İzmir ile Çin’in Chengdu kentleri arasında işbirliğine dayalı bir ilişki kurarak kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek, turizm, ticaret ve yatırım olanaklarını desteklemek ve belediye hizmetleri alanında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak amacıyla imzalanmak üzere hazırlanan işbirliği protokolü meclisten geçti.

Antik Smynra Meydanı kazılarına katkı koyulması için bütçenin aylık 75 bin TL arttırılması için plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.