GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının hurda karşılığı yıkımı ve molozların atılması işi için düğmeye bastı. 7 Nisan’da yapılacak ihalenin muhammen bedeli 8 milyon 50 bin TL olarak belirlendi. Geçici teminat miktarı ise 2 milyon TL olarak açıklandı.

DEPREMDE ZARAR GÖRMÜŞTÜ
30 Ekim’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana hizmet binası zarar görmüştü. Mimarlar Odası binanın tarihi bir özellik taşıdığını belirterek güçlendirilmesini savunurken ortaya konulan raporlar binanın yıkılması gerektiği gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de önceki gün yaptığı açıklamada, “Bina yıkılacak. Ancak yerine büyük bir bina yapılmayacak” demişti.

İHALENİN DETAYLARI
İhalenin detaylarıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

“En az 10 (on) yıllık 1 İnşaat Mühendisi şantiye şefi, en az 5 yıllık 1 inşaat mühendisi, en az 2 ya da yeni mezun 1 inşaat mühendisi bulundurmayı içeren taahhütname, İstekliler ihale tarihi itibari ile son 10 yıl içinde, muhammen bedelin % 100’ünden az olmamak üzere kamu veya özel sektörde bedel içeren bir sözleşme kapsamında ihale konusu işi yapmış olmalıdır. İhale konusu işe ilişkin; Kamu sektöründe yapılmış ise İş deneyim belgesi veya sözleşme bedelini ve gerçekleşen bedeli belirtir kurum resmi yazısını, Özel sektörde yapılmış ise: Bedel belirten tek bir sözleşme ve bu sözleşmeye ilişkin ödeme belgelerinin/dekontlarının (noter veya yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir veya vergi dairesi) onaylı suretlerini ihale dosyasına konulacaktır. İsteklinin ortak girişim olması halinde, KİK’in standart forma uygun iş ortaklığı beyannamesi. İlan tarihi itibariyle ihale konusu işlerde SGK’ya borcu olmadığına dair alınan belge k) İlan tarihi itibariyle vergi borcu olmadığına dair alınan belge l) İhale doküman bedelinin yatırıldığına dair makbuz ve doküman satın alındığına dair belge ihale dosyasına konulacaktır”