Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bornova Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında kayıt cihazı tartışması yaşandı. Meclisini Ağustos ayın meclis kayıtlarının, sistemde arza olması nedeniyle kaydedilmesi AK Partililer tarafından eleştirildi.
TUTANAKLAR MECLİSLERİN NAMUSUDUR 
 Bornova Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, “İkinci bir yedek sistemi hiçbir enerji sistemi kullanmadan yapılabilir. Bunu yaklaşık 100 TL’ye çözülebilir. İkinci yedekleme sistemi çok kolay bir şekilde sağlayabiliriz. Sonuç itibariyle tutanaklar, meclislerin namusudur, şerefidir. Mecliste ne konuşuldu, ne konuşulmadı hepsi buradadır. Dolayısıyla bu konuda sorumlu olan divan, siz ve bürokratlardır” dedi.  

ŞAİBELİ İŞLERİN İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İduğ, “Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı üzgünüz. Bu konuyla ilgili 3 müdürlük sorumluluk altındır.  Burada iş yapan firmanın yapılan işi test etmeden almasından dolayı Fen işlerindeki bir arkadaşımıza uyarı, diğeri de de disiplin cezası aldı. Başından beri şaibeli işlerin içerisinde olmayacağını söylemiştik. Her açıdan bunu yapılması gerekiyor. Siber saldırı dünyada bulunuyor,. Şuan belediyemizde böyle bir durum var mı yok mu bunu araştırıyorum” diye konuştu.