GÜMDEME BAKIŞ - Geçmiş yıllardan biriken borçlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Karşıyaka Belediyesi, memurların maaşlarına eklenen sosyal denge tazminatını bu ay geç ödeyecek. Konuyla ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, yazılı bir açıklama yaparak şunları söyledi:
"Karşıyaka Belediyesi memurlarının maaşlarının tamamı ve ek olarak ulaşım paraları her ay olduğu gibi bu ay da zamanında eksiksiz ödenmiştir. Personel AŞ işçilerinin maaşlarının tamamı ödenmiştir. Kent AŞ çalışanlarının maaşlarının yüzde 75’i ödenmiştir ve personelin geçen aylardan kalan maaş alacakları kesinlikle yoktur. Kent AŞ çalışanlarının kalan yüzde 25 ödemeleri en kısa zamanda yapılacaktır.  Memurların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan maaş farkları; AKP hükümeti tarafınca aslında ödenmesi istenmeyen ama sendikaların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı davalar nedeniyle hükümetin kabul etmek  zorunda kaldığı ancak 1100 TL ile sınırladığı, ve pek çok AKP'li belediyenin “hiç” ödemediği bir ek ödemedir. Toplu iş sözleşme farkı Karşıyaka Belediyesinde ve pek çok CHP’li belediyede hükümetin engellemelerine rağmen hükümetçe konulan sınırın çok üzerinde ödenmektedir. Karşıyaka Belediyesinde bu aya kadar toplu iş sözleşme farkları maaş gününde eksiksiz yatmıştır ve “bundan sonra da ödenmeye devam edecektir”.
YÜZDE 40 KESİNTİ OLDU!
" Bu ay ( Kasım 2019) İller Bankasından Karşıyaka Belediyesine ödenen miktar alışılagelenin çok düşük oranında tahakkuk etmiş, üstüne yaklaşık %40 kesintiye maruz kalmış ve beklenenin çok altında gerçekleşmiştir. Buradan kaynaklanan ödenek sıkıntısı nedeniyle, memur toplu iş sözleşme farkları gecikmeli yatırılacaktır. Ancak bu sürenin 10 günü geçmemesi öngörülmüş ve gerekli açıklama sendika temsilcilerine yapılmıştır"
BORÇLAR GEÇMİŞ YILLARDAN...
"Karşıyaka Belediyesinin geçmiş dönemden gelen borçlar nedeniyle son bir kaç yıldır bazı sıkıntılar yaşadığı herkesin bildiği bir gerçektir. Ancak alınan önlemler bu sıkıntıları aşma yolunda önemli bir mesafe almamızı sağlamış, Belediyemizin çalışanlar, halk, iş ve finans dünyasındaki güvenilirliği her geçen gün artmaya devam etmektedir. Bu süreçte özellikle son 2 ayda yaşanan personel ödemeleri ile ilgili sorunlar bizi en çok üzen konuların başında gelmektedir. Ama belediye personelimizin de çok iyi bildiği gibi personel ödemelerindeki aksamalar geçmiş yıllara oranla çok daha az düzeydedir ve yakında tümden ortadan kalkacaktır"