GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer fidan dikimi için İzmirlilerle buluştu. Başkan Soyer dikim sonrası İzmir gündemine dair açıklamalarda bulundu.  

YATIRIMCIYA ENGEL OLUNMAMALI

İzmir'in kalbi Konak'ta yapılması planlanan ve tartışılan gökdelenle ilgili olarak Başkan Soyer yatırımcıya engel olunmaması gerektiğini belirtti. Soyer, “Gökdelen meselesi tarım arazisine yapılmadığı sürece yanlış değil. Tarım arazisi olmamak zorunda, doğal anlamda korunan bir arazi olmamak zorunda. Ama onun dışında büyümek mecburiyetinde bu şehir. Tabii ki doğal silüetini bozmaması gerekiyor. Bu konuda çok ciddi başvuru yapılmış zannediyorum daha önce de… 3 kere iptal edilmiş, 3 kere onay alınmış. Yani geçmiş dosyaları incelemek lazım. Hangi süreçlerden geçildi, hangi gerekçelerle bu noktaya gelindi? Bilmiyorum. Onlara da bakmak lazım. Ama sonuçta benim görebildiğim; 3 kez bu inşaatı yapma hakkını almış bir yatırımcı var. Bu nedenle o ifadeyi kullanmıştım. Biraz daha incelemekte, geçmişe dönük değerlendirme yapmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

OSMANAĞAOĞLU’NDAN HESABINI SORACAĞIZ!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun kendisini hedef alan sert açıklamalarına da cevap veren Soyer, “Hukuki hakkımızı aracağız. Bu kadar ağır saldırıların, bu kadar hakaretin hesabını soracağız” dedi.