GÜNDEME BAKIŞ- Seçim çalışmaları sırasında her ilçede üretici pazarı açmayı hedeflediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu konudaki ilk adımı Kadifekale’de attı. Soyer, her cumartesi Kadifekale Kaleiçi’nde kurulacak Pagos Üretici Pazarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılış programına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekilleri; Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Kani Beko’nun yanı sıra CHP’li ilçe belediye başkanları, Başkan Tunç Soyer’in Eşi Neptün Soyer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, büyükşehir belediyesine ait şirketlerin yöneticileri, CHP İl yöneticileri, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılışta, İzmir Müzisyenler Derneği sanatçıları da sahne aldı.

Kadifekale’den 90 kadın üretici, İzmir genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifinin olduğu pazarda; meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar çok zengin bir ürün çeşitliliği  bulunuyor.

ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEK
Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün buraya seçim döneminde verdiğimiz sözü yerine getirmek için geldik. İzmir’in farklı dönemlerine ait tarihsel kalıntılar bulunduran Kadifekale’mizin hak ettiği değere kavuşması, çekim merkezine kavuşması için bugün güzel bir adım attık. Hem Kadifekale’ye dönük hem de İzmir için düşündüğümüz projeleri burada 3. Cemre kutlamaları adı altında yapmıştık. Kadifekale’nin tarihsel değerinin gün yüzüne çıkması için çalışmalarımız artarak devam edecek. Kadifekaleli kadınların için söz verdiğimiz Pagos Üretici Pazarı’nın açılışı için buradayız. Kadifekaleli kadınların kıymetli ürünleri burada İzmirlilerle buluşacak” diye konuştu.

KADINLARIN ROLÜ OLMADIĞI TOPLUM YOK OLMAYA MAHKUMDUR!
Kadınların toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan Soyer, “ Kadınlardan, çamaşır, bulaşık, çocuk bakmak gibi günlük işleri yapmaları isteniyor ancak kadınların omuzlarına yüklenen sorumluluklar bunlardan ibaret değil. Çocukların eğitimleri, ekonomi kadınlarımız tarafından gerçekleşiyor. Kadınların içinde bulunmadığı bütün yaşam alanları eksiktir. Köylüsünden kentlisine kadar sadece alın teriyle emeğiyle değil bakışıyla, düşüncesiyle de toplumsal yaşamı şekillendiren kadınlardır, topluma kadınlar yön verir. Ancak ülkemizde kadınlarımın toplumsal yaşamdaki öncü rolleri göz ardı ediliyor. Kadının rolü olmadığı bir toplum parçalanmaya mahkumdur. Kadının her alanda yaşamda olduğunu göstermek için kadın şoförler almaya başladık, büyükşehir otobüslerinde çok yakında kadın şoförler göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İN HER YERİNE ÜRETİCİ PAZARLARI AÇACAĞIZ
İzmir’in her yerine üretici pazarları açacaklarını kaydeden Başkan Soyer, “Pagos Üretici Pazar’ında Kadifekaleli kadınların ürünlerinin İzmirlilerle buluşmasını umut ediyoruz.  Kadınlar emeklerini çok ucuza satmak zorunda kalıyor, bu Pazar sayesinde üreticilerimiz aracısız bir şekilde tüketiciyle buluşacak.  İzmir’in her yerinde üretici pazarları açacağız, kadınlara fırsatlar açacağız, kadınların emeği ve düşüncesiyle İzmir’in büyümesini sağlayacağız. Siyasetçiler devlet kavramını kullanır ve bu kavram üzerinden şekillendirir. Biz İzmir’e belediye ana söylemiyle geldik. İzmir’in tüm mahallerine, sokaklarına ana şefkatiyle dokunacağız. İzmir’de tarihi değişim belediye anayla başladı, temel perspektifimiz kadındır, anadır, üretendir” dedi.

SOYER’DEN İZMİRLİLERE; PAMUK ELLER CEBE!
Soyer konuşmasına şöyle devam etti: “Cemal Süreyya’nın dediği gibi bir kadını ortadan ikiye böl, yarısı, anne,yarısı çocuk, yarısı sevgi, yarısı aşk. Kafdifekale’nin anka kuşu gibi küllerinden doğuşunu göreceğiz. Bütün İzmirliler Kadifekale’ye akacak. Şimdi pamuk eller cebe alışveriş zamanı, şimdi el birliğiyle üretici kadınlarımızın ürettiklerini evlerimize taşıyacağız. Göreceksiniz her şey çok daha güzel olacak. Büyükşehir Belediyesi’nde emeği geçen her kademedeki herkese şükranlarımı sunuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerimizle çok daha güzel bir İzmir yaratacağız. İzmirlilere sesleniyorum; Bizden desteğinizi esirgemeyin, asla sizi mahcup etmeyeceğiz. Yeniden aşkla İzmir diyorum.”