Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görev süreci sürecinde hayata geçirdiği projeleri anlattı. Toplantıya; CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erden Kılıç Atila Serter, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Bayraklı Belediyesi meclis üyeleri, CHP’li il yöneticileri ve ilçe başkanları, İYİ Partili il yöneticileri ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

5 TEMEL SORUN ÜZERİNDE ODAKLANDIK
Göreve geldiğinden itibaren 5 temel soruna odaklandığını kaydeden Başkan Serdar Sandal, “Bir kentin sorunlarını çözebilmek için ne yapacağınızı önceden belirlemeniz gerekiyor. 5 temel soruna odaklandık. Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve 5 bin yıllık Smyrna’nın gün yüzüne çıkması. Bunları çözmek için hazırlığınızın olması gerekiyor. Paydaşlarımızla barışmak gerekiyordu. En öneli paydaşımız Büyükşehir ile ilişkilerimiz tam da istediğimiz seviye getirdik. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla Bayraklı’nın menfaatine olduğu sürece barış içerisinde olacağız. Üzerimize ne düşüyorsa gerçekleştireceğiz. Muhtarlarımız önemeli paydaşlarımız. STK vatandaş hangi siyasi partiden olursa olsun vatandaşlarımızla Bayraklıyı yeniden inşa etmek istiyoruz. Sizin destekleriniz ve pozitif eleştirilerinizi bizim çalışma azmimizi daha da arttıracaktır ” diye konuştu.

AYLIK 3,5 MİLYON TASARRUF YAPTIK
Geri kalan süre içerisinde önemli bir tasarruf yaptığına vurgu yapan Sandal, “Biri sorunu çözmeniz öneri getirseniz bile bütçe yoksa işiniz zor. Göreve geldiğimiz günden itibaren israfla mücadele ettik. İhale komisyonumuzu oluşturarak, ihaleleri canlı yayınlayarak. Aylık 3,5 milyon üzerinde tasarruf sağladık, gelir arttırıcı kalemlerle destekledik. Ekonomik kriz pandemi dönemi 250 milyona yakın borcun kredi çekemden toplamda 133 milyon ödeyerek personel ücretlerimizi de yaparak mali disiplini sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

YÜCEL’DEN SANDAL’A ÖVGÜ
Sandal’ın başarılı bir iş çıkardığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Yaklaşık 1 buçuk yıldır görev yapan belediye başkanımız, ekibi ve meclis üyelerimiz, var. Bayraklı’da 500 günde neler yapıldı, hangi hizmetler sunuldu, bunları hem örgütümüze hem ittifak ortağımız siyasi partilerin değerli yöneticilerine anlatmaları çok kıymetli. Başlıkta da olduğu gibi Bayraklı’da güzel şeyler olmuş, olmaya devam ediyor. Uzlaşı kültürünü benimseyen, kent için çalışan bir belediye başkanı ve bürokrasi olduğunu görüyoruz. Kurumsal yapının güçlendirilmesine yönelik, liyakate öncelik verilen bir yönetim anlayışı, iş barışını sağlamaya yönelik eşit işe eşit ücret çabası var. Ayda 3 buçuk milyon tasarruf ciddi bir tutar. Gıda bankasıyla 21 bin aileye ulaştırılan sosyal yardımlar var. Bayraklı’nın sosyal belediyecilik, CHP belediyeciliği, derman belediyeciliği anlayışını güzel bir şekilde hayata geçirdiğini görüyoruz. Eğitimci bir belediye başkanımız var.  Türkiye 28’ncisinin BAYSEM’den çıkması çok değerli. Devlet tüm imkanlara sahipken EBA sistemini hayata geçiremedi ama Bayraklı Belediyesi eğitim kanalıyla tüm İzmirlilere bir yayın hazırlığında. Eğitime önem verilmesi çok kıymetli. Çocukları koruyan kadın haklarını saygılı, kent kimliği oluşturmaya çalışan bir yönetim anlayışı var. Bayraklı’nın buna ihtiyacı var. Başkanımız kent müzesinden bahsetti, umarım yakın zamanda hayata geçer. Belediyeler rutin hizmetler yapar ama bana göre çok daha önemli bir görevleri var; görev yaptıkları ilçede yaşayan her kesimin iyiye doğru evrilmelerini sağlamak. Bu nasıl olacak? Saadet Partisi il başkanı bir şey söyledi: ‘Farklı düşüncelerimiz olabilir, hayat tarzımız farklı olabilir ama bizi bir arada tutan ortak değerler var; Demokrasi adalet sosyal devlet her şeyden önce bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesiyle milletiyle bölünmez bir bütünlüğü var. Bu konuda hassasiyeti olan herkesi millet ittifakı çatısı altında örgütlemek zorundayız. Her türlü imkanı olmasına rağmen yoksulluğu sona erdirme derdi olmayan, müminlerin görevi varlıkta şımarmamak yoklukta sabretmek diyen bir anlayış şu an Türkiye’yi yönetiyor. Hedefimiz belli; huzur ve barış içinde müreffeh çağdaş demokrasiyle yönetilen parlamenter sisteme ihtiyaç var. Bunu yapabilecek güçteyiz. Bu kıvılcım 31 Mart’ta yakıldı.  Bunu aleve dönüştürmek bizlere, sizlere düşüyor.  Bayraklı’da dolu dolu geçen 500 gün var. Başkanımız görevde 500 günü geçirse de ilk günkü heyecanı yaşadığını gözlerinden okudum.  Allah heyecanını yitirtmesin, görev süresinin sonuna kadar o heyecanını sürdürsün. Bayraklı’ya daha nice nice hizmetler sunsun" açıklamasında bulundu. 

“MİLLET İTTİFANIN HER ZAMAN DESTEĞİ SÜRECEK”
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Odağında insan olan siyaset makuldür. Toplunun her kesimini ilgilen hizmetleri biraz önce izledik. İnsan nerede yaşarsa yaşasın kamu hizmetini eşit ister. Adaleti, vicdanı, Her bir yönetici bunu düstur eder. Bu verdiği hizmetlerin karşılığını günü gelir yeniden alır. Başkanı kutluyorum, Millet ittifakının desteği her zaman arkasında olacaktır. Ataleti sağlamak için millet ittifakı devam edecektir ama haramilerin saltanı sona erecektir” diye konuştu.  

“DİLERİM 5 YIL SONRA GÜLEN BİR BAYRAKLI OLUR”
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran,  “Siyasi görüşlerimiz, yaşam tarzımız farklı olabilir ama huzuru, birlik ve beraberliği herkes istiyor. Bunun için bir engel var mı, yok. İki temel unsur, olan adalet ve liyakate ile İzmir’imizi ve Türkiye’mizi şahlandıracak, ayağa kaldıracaktır. 5 yıldır bir ehliyet verdi. Dilerim ki 5 yıl sonra gülen bir Bayraklı’nın olmasıdır”