Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 14 mahalleyi ve yaklaşık 200 hektarlık alanı kapsayan “Beştepeler İmar Planlarını” Ocak ayında meclis gündemine sunmuş, planlar görüşülmek üzere Kentsel Dönüşüm Komisyonlarına gönderilmişti. Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepe mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli Beştepeler İmar Planları, Konak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Komisyonlarından tüm siyasi partilerin onayıyla geçerek, Mart ayı meclis toplantısında oybirliğiyle kabul edilmiş ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunun Haziran ayı gündemine aldığı Beştepeler İmar Revizyon Planlarının, Büyükşehir Ağustos Ayı Meclisi gündeminde yer alması bekleniyor. 

 “ANLATIRKEN BİLE HEYECANLANIYORUM”
Beştepeler Planlarının, Büyükşehir komisyon ve meclisinden de oybirliğiyle geçmesini beklediğini belirten Başkan Batur, “Beştepeler Planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar komisyonuna havale edildi. Kısa sürede komisyon üyeleri tarafından takdir görürse Ağustos Ayında meclise gelecek. Biz bir an evvel hayata geçmesini istiyoruz, bunun için çok süratli hareket ediyoruz. Beştepeler Planları 200 hektarlık bir alanı kapsıyor. Gültepe’yi de sayarsak 500 hektarlık bir alanın planlarını 1 sene içinde yaptık. Kentin değişimini, dönüşümünü sağlayacak, görsel ve çevresel kirliliği ortadan kaldıracak ve orada yaşayan vatandaşların yine aynı mahallede yaşamasını yani yerinde dönüşümü sağlayacak bir proje. İçinde füniküler hattımız (eğimli arazilerde kullanılan raylı taşıma aracı) var. Kente yeni mobilyalar katacak. Bana anlatırken bile heyecan veriyor. Bunun için Konak’taki bütün siyasi partilerden meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Aynı anlayışın Büyükşehir’de de olacağına inanıyorum” diye konuştu. 

“40 SENEDİR BEKLENİLENİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”
İzmir’e değer katacak ve bölgede yaşayan vatandaşların hayat kalitesini yükseltecek planların, vatandaş tarafından 40 yıldır beklendiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kentin çehresini değiştirmek, geçmişten bu yana süregelen çarpık görüntülerin ortadan kalkması için çok önemli bir çalışma. Orada yaşayan vatandaşlarımızın daha iyi, sağlıklı bir ortamda, sosyal donatıları olan, yeşil alanı olan alanlarda yaşamak hakkı. 40 senedir bunu bekliyorlardı, biz de 40 senedir beklenileni yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.