GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Gaziemir'de Alevi ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulması büyük tepki çekti. Bazı sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili Gaziemir Belediyesi personeli ilişkilendirilmeye çalıştırılmasına Belediye Başkanı Halil Arda’dan tepki geldi.

AKIL VE MANTIĞA SIĞMAYACAK ŞEKİLDE

Başkan Arda, “Bir süredir sosyal medyada paylaşılmakta olan ve belediyemiz çalışanlarına, özellikle başkan yardımcılarıma, yönelik paylaşımları hayretle okumuş bulunuyorum. Belediyemizle uzaktan yakından ilgisi olamayacak bir konunun, akıl ve mantığa sığmayacak şekilde belediyemiz personeline yönlendirilmesini esefle kınıyorum. Kimseyi dil, din, ırk gibi insanlık dışı ayırımlarla yaftalamadan Gaziemir için el ele verdik çalışıyoruz, çalışacağız. Yaptığımız çalışmaları gölgelemekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu paylaşımlara itibar edilmemesini, hukuki zeminde gerekli cevabın verileceğini kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

AKIL ALMAZ İDDİA!

İddiaya göre; evi işaretlenen vatandaş eylül ayında belediyeye gelerek Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz’la görüşüyor. Görüşmede aile belediyeden vidanjörle su talep ediyor. Ancak olmuşuz yanıt veriliyor. Bunun üzerine yine iddiaya göre, vatandaş başkan yardımcısını tehdit ediyor. Güvenlik görevlileri vatandaşın tehditleri sonrası belediyeden çıkmalarını istiyor. Bu sırada da arbede çıkıyor. Belediye çalışanı ile vatandaş birbirinden şikayetçi oluyorlar. Evi işaretlenen vatandaş, yaşanan bu olayla ilgili belediyeyi suçluyor.