Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, GÜNDEME BAKIŞ TV’de gündemi değerlendirdi. Saha çalışmalarına yönelik gözlemlerini paylaşan Kırkpınar, vatandaşın gündeminde geçim sıkıntısı olduğunu anlattı. İYİ Parti'ye olan ilginin her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Kırkpınar, İstanbul'da yapılan 100 bininci üye törenine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Henüz daha 4.5 yıllık bir partinin, dünya metropolü 16 milyon nüfuslu bir yerde 100 bininci üye bizi kesmez. Bizi 300 bin üye keser. İzmir'de 26 bin seviyelerine  geldik, nüfusun 4'te biri, biz de İstanbul'a eşdeğer bir rakam yakaladık. Bu bizim için önemli ancak yeterli değil. 'Millet bizi çağırıyor' bizim sloganımızdı, bu çağrıya kulak veriyoruz. Önceden stant çalışması yapıyorduk, son dönemde yani Şubat ayından bu yana farklı bir şey yapıyoruz. İzmir'de üçüncü turu tamamladık, dördüncü tura başladık. İlçe ilçe çalışıyoruz. Yarın Dikili'de olacağız. Vakti imkanı olan bütün arkadaşlarımızı seferber ediyoruz, o ilçedeki eski belediye başkanı, adayları, meclis üyeleri, muhtarlar, esnaf ve pazarları ziyaret ediyoruz. Kime dokunuyorsak 'Ah' işitiyoruz. Edirne'den Ardahan'a geçim sıkıntısı ve gelecek endişesi var" dedi. 

"İZMİR'DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ"

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun'un "İYİ Parti'nin oyları artıyor" açıklamasını da değerlendiren Kırkpınar, "Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun'un açıklamasında katıldığım çok nokta var, bunun yanı sıra eksik bulduğum noktalar da var. Biz İzmir'de birinci parti olacağız, bundan kimse kuşku duymasın. Türkiye'de zaten birinci parti olacağız, İzmir'de de en kötü ihtimalle birinci parti olacağız. Şu an Türkiye'de ehliyet almış, 27 parti ilk seçimde aday gösterebilecek. Bunların içinde hemen akla gelecek 10 büyük siyasi parti var. Bu noktada Cumhur İttifakı partileri inişe geçmiş, bir kısım parti ise oylarını koruma eğilimi içinde ama 27 partinin içinde tek oyunu artıran, üye sayısını tırmandıran parti var, bu da İYİ Parti. Biz en az 15 ilçede belediye başkanlıklarını alırız. Biz CHP ile 3 ilçede yarıştık yani ittifakın içinde rekabet de mümkünmüş, dışarıya yansıyan olumsuz bir durum da yok. Biz İzmir'de en az yüzde 25 alacağız. İYİ Parti belediyeciliği örneğimiz Tire'de var. Biz en az 15 ilçe diyoruz, Genel seçimlerde de en az yüzde 25 oy alacağız diye düşünüyoruz. Şu anda İzmir'de yüzde 21'leri tırmandırıyoruz. AK Parti'de düşüş var. MHP'nin oyunun yüzde 3'e düştüğünü söyledim çünkü iddia sahipleri gidip ona bakarlarsa iyi olur diye düşündüm" ifadelerini kullandı. 

KAFTANCIOĞLU ÇIKIŞI: ADALET HERKESE LAZIM OLACAK!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın hukuksuz olduğunu, Türkiye'deki hukuk ve demokrasi sisteminden dolayı yabancı yatırımcının gelmediğini savunan Kırkpınar, "Ekonomik kayıplarımız çok, dünyada da ekonomik kriz var. 2018 Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizden beri yönetilemeyen bir sisteme geçtik. Ekonomide kalkınma modeli değil tüketim üzerine odaklanmış, inşaat sektörü lokomotif haline gelmiştir. Hukuktan ve demokrasiden uzaklaşılmıştır. Hukukun işlemediği, demokrasinin topalladığı bir ülkeden yatırımcı çeker gider. Hukuku yeniden inşa edeceğiz, CHP'de aynı söylemleri dile getiriyor. Ülkelerin kredi değerlendirmesi var, bizim ülkemizin kredi risk prim puanı (CDS) Afrika ülkesi Gabon'dan kötü. Türkiye 115. sırada risk puanı 708,49... Riskli bir ülke olarak görülüyor burası, savaş halinde miyiz? Yatırımcı bu ülkeyi yönetenlere güvenmiyor. Canan Kaftancıoğlu ile ilgili verilmiş karar, enteresan bir karar. Twit atmayla yargı vesayetini kullanırsanız, size bir hatırlatmada bulunurlar. Siz henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken bir kış günü Siirt meydanında şiir okudunuz, sizi hapis yatırdılar. Dünkü mağduriyetten kazanç elde edenler bugün mağrurlar. Böyle bir şey olamaz. Asgari vesayetten kurtulduk diyelim ama şimdi yargı vesayeti var. AK Partili avukat bir ilçe başkanı hakim oluyor. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır" diye konuştu. 

"PROJEYE DEĞİL RANTA KARŞIYIZ"

Çeşme Projesine yönelik konuşan İYİ Partili Hüsmen Kırkpınar, "Biz burada bir yolsuzluk var dedikçe, siz hizmete mi karşı çıkıyorsunuz diyorlar, yol, köprü diyorlar. Biz projeye değil ranta karşıyız. AK Parti'nin geleneksel hale getirdiği Yap-İşlet-Devret modeli, kamu özel işbirliği ile ilgili savunma mekanizması geliştiriyor. Garantili ödemeler döviz cinsi ile yapılmıyor mu? Çeşme meselesi şüphe uyandırıyor. Ulaşımı, su kaynakları, altyapı çalışmalarının doğru yapılmasıyla bir turizm projesi olabilir ama bu çok değişik bir şey. Süreç doğru yönetilirken AK Parti'de bir KHK çıkıyor ya da bir genelge yayınlanıyor ve iş başka bir şey oluyor. Çeşme'nin nüfusu yazın 1 buçuk milyon oluyor. Altyapı sorunları meydana geliyor. Bir iş yaparken sadece ticari odaklı düşünürseniz yarın yaşanabilecek bir Türkiye kalmaz" dedi.

"VATANDAŞIN GÜNDEMİNDE YOL YOK"

AK Parti kanadından gelen "Yolar bozuk" eleştirilerini de yanıtlayan Kırkpınar, "Ben Cuma günü Bornova İlçesindeydim. Üretici pazarını ziyaret ettim. Artık insanlara işlerinin nasıl olduğunu bile soramıyorum. Üretici pazarında bir hanımefendi 3 tane domates almış, 10 TL vermiş. Burası bir üretici pazarı. Vatandaşın gündeminde ekonomi var, yol yok" açıklamasında bulundu. 

"ATAKAN DURAN'IN KILIÇDAROĞLU'NU ZİYARETİNDEN DOĞAL NE VAR?"

Kırkpınar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Atakan Duran'ın İYİ Parti Lideri Merak Akşener'den daha çok CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesi ve CHP'ye geçebilir iddialarının hatırlatılması üzerine ise, "Atakan Bey'i ben gençlik yıllarından tanırım. Biz Milliyetçi Hareket Partisi'nde birlikte siyaset yaptık, ben il başkanı adayı oldum, kendisi de ilçe başkanıydı. Siyaseti iyi bilir, işine bakar, başka bir şey yapmaz. Bundan doğal ne olabilir. İttifakın büyük ortağı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesinden doğal ne var? Belediyede geldiği günden beri neler yapmış, bunları vermesinde ne var? Yok efendim Akşener'den daha çok orayı ziyaret etmiş" dedi. 

"MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ARKADAŞLARIMA DANIŞACAĞIM"

"İl Başkanlığından istifa ederek milletvekili olacak mısınız" sorusunu da yanıtlayan Kırkpınar, "Teşkilatıma sormadan karar almam. Şu ana kadar konuşmadım. Arkadaşlarımız 'Başkanım 2023'te aday olursunuz inşallah' diyorlar, ben de 'İnşallah' diyorum" açıklamasında bulundu. 

"SOYER'İN NOTU 10 ÜZERİNDEN 8"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in performansını değerlendiren Kırkpınar, "Bu kadar ekonomik sıkıntıya, yerel yönetimin merkezi hükümetle olan bu kadar sıkıntısına rağmen, üzerine pandemi gelmiş, bütçeyi hırpaladı pandemi, sosyal olarak çok büyük yardımlar yapıldı, gelirler düştü, giderler arttı, tüm bunlara rağmen hükümetle iyi ilişki kurmaya gayret eden bir Büyükşehir Belediye Başkanı var, bu gayretin karşılığını gösterecek olan hükümetin destekçilerinden de asfaltla ilgili söylemler duyuyoruz. Boş versinler asfaltı. Bu şehir hepimizin. Birlikte yaşıyoruz, belediye hizmetlerini birlikte alıyoruz. Kim hangi partide bakmaksızın hizmet üretmeye çalışan bir belediye var, eksiklikleri yok mu, var; trafik keşmekeşi var. Tüm bunlara baktığımızda 10 üzerinden 8 değerlendirmem var" ifadelerini kullandı.