GÜNDEME BAKIŞ – Bornova Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken 2014 yerel seçim öncesi partisi tarafından aday gösterilmeyen Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 2014’ün Ağustos ayında Ege Üniversitesi’ndeki görevine geri döndü. Başkan adayı gösterilmediği için partisine küsmedi, aksine çalışmaya devam etti. 2015 genel seçim öncesi önseçime girdi ve partililerin hem takdirini kazandı hem oyunu aldı ve listeye ikinci bölge yedinci sıradan girmeyi başardı ve milletvekili seçildi.  

GENEL SEKRETERLİK KOLTUĞUNA OTURDU
Sındır, 35. Olağan Kurultay sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun A takımına girmeyi başardı. CHP lideri, Sındır’a genel sekreterlik görevini verdi. Sındır, 2016’da bu görevi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’den devraldı. Sındır, görevi boyunca eleştirilerin odağında oldu.

PM’YE ADAY OLMADI
CHP’li Sındır, son kurultayda PM’ye aday olmadı ve Genel Sekreterlik görevini yaklaşık 2 yıl sonra Akif Hamzaçebi’ye bıraktı. Bu sırada parti içerisinde, “Sındır çizik yedi”, “Bir daha milletvekili olamaz”, “Genel başkan memnun kalmadı” gibi iddialar gündeme geldi.

LİSTEYE GİRDİ, İDDİALAR BIÇAK GİBİ KESİLDİ!
24 Haziran genel seçimleri öncesi açıklanan milletvekili aday listesinde Kamil Okyay Sındır, ikinci bölge üçüncü sıradan girdi. CHP İzmir Milletvekili Sındır, yaşanan süresi Gündeme Bakış’a değerlendirdi. Sındır, “ İki yıl boyunca PM üyeliği ve genel başkanın takdiriyle partimizin kurumsal kimliğini temsil eden ve partinin gerek bütün evrakını, üye kayıtlanmalarını, idari yükünü üstlenen bir görev yerine getirdim. Tüzüğün bana verdiği yetkiyi eksiksiz, en iyi şekilde partimiz adına yürüttüm. Bu görev esnasında Türkiye’nin dört bir yanında bulunma fırsatı buldum. Örgütle daha yakın temasta bulunduk. Daha samimi, İnsanı dostluklar kurma şansım oldu” dedi.

AYRILIŞ SÜRECİNİ ANLATTI
Sındır, son kurultayda PM’ye aday olmadığını belirterek şunları söyledi: “Hem kendi seçim çevremde daha fazla bulunmak hem de yasama görevimi daha iyi yapmak adına PM’ye adaylığımı koymadım. Bunu kendi isteğimle yaptım. ‘Çizik yedi, ‘bitti’ gibi söylemler onun öyle olmasını isteyenler tarafından söylenmiştir. Ama öyle bir şey hiç olmadı. Genel Başkanımız Kemal Bey’le saygı ilişkimin yanı sıra mesai ilişkim de oldu. Birbirimizi daha iyi tanıdık. Siyasi çizgimden hiç sapmadım. Ömrümün sonuna kadar hiç sapmam da!. Duruşum, tarzım üslubum, insanı ilişkilerim ortada. Bunu bir başka noktaya, siyasi çekişmelere kurban gitmesine izin vermem. Şahsi istikbalim hiçbir zaman önde olmamıştır. Partim zarar görmemişi için çaba sarf ettim. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Çok önemli bir seçim. Türkiye’nin yeniden parlamenter sisteme kavuşması, demokratik, sosyal, hukuk, devleti rayına oturtmak için ağır, yorucu ama yılmadan görev yapmamız gereken bir dönem var. 24 Haziran seçimlerine kimin nerede olduğundan önce ülkenin ne olacağı, geleceğimizin ne olacağını düşünerek elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

DIŞARIDAN BİR İSİM YOK
Sındır, CHP İzmir milletvekili aday listesine yönelik eleştirileri de haksız bulduğunu söyledi. Sındır, “Her pencereden baktığınızda bir şeyleri eleştirmeye çalışıyoruz. Biz şu zamanda olaylara CHP penceresinden bakmamız gerekiyor. Listeyi eleştirmek kimseye bir şey kazandırmaz. Listede dışarıdan bir isim yok. Örgütlerimizden isimler var. Listeler YSK’ya verildi. Bunu tartışmanın partimize ve seçimde arzu ettiğimiz başarıya katkısı olmaz” dedi.