Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- CHP Gaziemir’de 22 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek  ilçe kongresinde başkan adayı olan Ali Rıza Türkmen, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkmen, “Arkadaşlarımızla yaptığım toplantının ardından adaylık noktasında beni ön plana çıkardılar. Daha önce 2 dönem ilçe yöneticiliği yaptım. Halil İbrahim Şenol döneminde başkan danışmanıydım. 2005’ten beri Gaziemir’de siyaset yapıyorum ama CHP açıldığından bu yana partiliyim” dedi.

KAPSAYICI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI OLUŞTURMAK İÇİN…
Başkanlığa yeni bir yönetim anlayışı getirmek için aday olduğunu ifade eden Türkmen, “Arkadaşlarla ikinci bir liste çıkarma kararı verdik. Yapılan işlerin doğru ve düzgün olmadığını gördük. Partimizi büyütmediğini gördüm. 2017’de 3600 üyemiz vardı 2019’da da 3600 üyemiz var. Hatta 60 tane de eksilmişti. Daha büyütücü, daha kapsayıcı bir yönetim anlayışı oluşturmak için bu göreve aday oldum” diye konuştu.  
Konuşmasına devam eden Türkmen şunları söyledi:
“ Gaziemir’de 16 mahalle buluyor. 12’sinde seçime girdik. Karşımızda son 3 dönemin ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve mevcut ilçe başkanlığı bulunuyordu. Bu olumsuzluklara rağmen gayet demokratik bir mücadele yapmaya çalıştık. Bu süreçte olumsuzluklar yaşadık. Ciddi sıkıntılarla karşılaştık. Hatta genel merkeze kadar itirazlarımız oldu. İş bu aşamaya geldi ve aday oldum.”

İDDİA EDİYORUM 8 AYDA BÜTÜN İZMİR BENİ TANIYACAK
Mahalle delege seçimlerinden bu yana partililerle temasta olduğunu kaydeden Türkmen, “Bunun dışında mavi, beyaz liste demeden tüm CHP’li delegeleri arayarak tek tek destek istiyorum. Mahalle delege seçimlerinde yaklaşık 1200 kişiyle yüz yüze görüşmüşümdür. Bir o kadar telefonla görüşmüşümdür. Çok canlı bir süreç yaşıyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyorum. İnşallah ilçe başkanlığını kazanacağım. İlçe başkanı olmam halinde iddia ediyorum 8 ayda bütün İzmir beni tanıyacaktır” dedi.