GÜNDEME BAKIŞ – Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, “Karşıyaka stadı konusuyla ilgili Cemil Tugay’la Ankara’ya gidip bakanla görüşeceğiz” açıklamasını değerlendirdi.

BEN GİDERİM AMA…

AK Partili Sürekli’nin kendisine bu teklifi sözlü olarak ilettiğini belirterek, “Ankara’ya ben giderim ama niye gideceğimi de bilmem gerekir. Gitmem gerekiyorsa ben giderim. Ama bu konuda her şeyi zaten konuştuk. Ayrıca Tunç Başkan’ın Ankara’ya gitmesine gerek olmadığını düşünüyorum. Bunlar siyasi hamleler oluyor ve samimi olmuyor. Görüntü vermeye yönelik şeyler. Benim Tunç Başkanla stat konusunda görüş ayrılığım, duruş farklılığımız yok. Farklı şeyler yaratmaya çalışılıyor ama boşa. Ankara’ya gitme konusunda bana kesin bir şey ifade edilmedi” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İNİSİYATİF ALDI, BAKANLIK YAPMADI!

Başkan Tugay, Karşıyaka Stadı ile ilgili şunları söyledi:
“Bakanlığın biz stadı yapmıyoruz demesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’le konuştuk. Büyükşehir olarak inisiyatif almayı kabul etti. Benim ricam üzerine, Karşıyaka’ya katkı için stat yapımını büyükşehirimiz üstlendi. Bakanlık bunu devrediyoruz dedi ama ihaleye çıkılabilmesi için uygulama projelerinin elimizde olması lazım. Onların olmadığını anladık. O nedenle Büyükşehir Bürokrasisi sıkıntı yaşarız dedi. Uygulama projeleri bize gönderilsin denildi. Ama hazır değilmiş. Bir taslak proje yapılmış. İhaleye çıkmak için yeterli değil. Sadece avan proje var.  Avan projeyi yapan firma zemin işleminden sonra – ki bu da ruhsatsız yapılan bir işlem – yapı kayıt belgesi alındığı için mimar müellif durumuna geçmiş. Sadece o mimar proje çizebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi o zaman dedi ki, ‘Uygulama projeleri bu mimar üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılsın. Bizim yapmamızı istiyorsa vazgeçtiğine dair yazı verilsin. Bunları bakanlık yapmadı. Ne projeleri gönderdiler ne de mimar müellif proje çiziminden vazgeçtiğine dair belge verdi. Olay orada tıkandı. Engellemek için vermiyorlar. İşi orada tıkıyorlar. Siyasi olarak bu konu istismar ediliyor. Bakanlık burayı yapmadı. Ekonomik nedenleri gerekçe gösterdi. Yapacaktık ama bugün yapamıyoruz dediler. Biz yapınca bu sefer geçmişte söyledikleri şeyler geçerliliğini kaybedecek. O yüzden de bu noktadayız”

ÇİZDİRMEYE BAŞLADIM AMA…
Başkan Tugay, stat için proje çizdirmeye başladığını, bunun için çalışıldığını belirterek, “Ancak müellif proje çiziminden vazgeçmediği sürece buradan bir sonuç almamız mümkün değil” dedi.