Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,  İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarının genç yöneticileriyle İl Başkanlığımızda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, “31 Mart seçimleri öncesi “Genç Meclis Güçlü İzmir” sloganıyla çıktığımız yolda bu şehri gençler yönetmek için yola çıktı. Seçimlerin ardından 15 genç büyükşehir ve ilçe belediyelerde görev başına geldi.  Kendilerini tebrikler ediyorum. Bu toplantının devam edeceğini söylüyorum” dedi.

GENÇLER MECLİSLERDE İZMİR’İN SESİ KULAĞI OLACAK 
Kendisinin de gençlik teşkilatlarından geldiğini hatırlatan Dağ, “Gençlik anlamında çalışma yapan uğraş veren hem de genç yaşta belediye meclislerinde görev yapan kardeşlerimizle bir aradayız. Önümüzdeki süreç ülkemiz ve şehrimiz için çok önemli. Ülkede gençlik anlamında bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmanın fevkinde daha fazla yapacağız. STK’ların alanlarda olduğu gibi bir hükümet olarak yapılan çalışmaları ne kadar yetişmeye çalışsak da eksik kalınabiliniyor. STK’lar eksik kalan yerlere yetişmesi çalışıyor.  Son dönem yaşadığımız üzere 2000’li yılların başlarından itibaren yeni bir sosyoloji ortaya çıkıyor. Esasında sanayi devrimi tekabül edecek bir süreci gösteriyor. Tarihe bakıldığında çağ kapatmaya sosyoloji değişmesi sosyal medyanın değişmesiyle farklılık gösterecek. Tarım toplumuna alışmış kişiler yeni gelen nesille ne yapacaklarını bilmemekle kalmışlar. Bizim çok ciddi çalışmalarımız var. Genç belediye meclis üyesi arkadaşlarımız o beynin enerjik halini belediyelerde yansıtmaları gerekiyor. Bir çoğu İzmir’de muhalefette olduğumuz belediyelerde görev alıyor. Şehrinin tamamına temsilcisi olduğu gibi gençliğinin de temsilcisi olacak. Bir bakıma gözü, kulağı, sesi olacak. Bunu sahada yaşatmaya çalışacak. Bununla ilgili yapacağımız olumlu işler muhalefette olsa, iktidar belediye başkanı tarafında da mutlaka görünecektir” diye konuştu.  

STAT KONUSU TRAJİKOMİK BİR ROMAN 
İzmir’de yaşanan stat tartışmasına değinen Dağ, “Gençlik ve spor yatırımları anlamında şuan da devam eden yatırımlar var ve devam edeceğiz. Bu konuda da İzmir gündeminde yer alan 2014’ten bu yana bu işin bizzat içerisinde olan birisi olacak Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak Sayın Binali Yıldırım’ın öncülüğünde çok büyük çapa harcadığımız ve büyük badilerinden karşılaştık. En son Karşıyaka dava sonucu biraz beklentiye girdi. 2014’ten bu yana bizim anlatacaklarımız olursak trajikomik bir roman ortaya çıkacak. Kendi yapması gerekenleri yapmayanlar bırakın gölge olmasınlar başka ihsan da biz istemiyoruz. 2014’ten beri açılan dava süreçleri, belediyelerin almak istedikleri dirençleri, ruhsat vermekteki dirençlerini bir gün siyaseti bıraktığımızda uzun uzun atlatırız. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

TAKİPÇİLERİMİZE 3 KAT FARK ATTIK 
Gençlerden en çok oy alan partinin AK Parti olduğunu savunan Dağ, “AK Parti’nin gençlerden oy alamıyor mu sorusuna, “Bu gerçek veri olsaydı AK Parti son seçimlerde yüzde 45 alamazdı. Yüzbinlerce gencin girdiği seçimlerde  AK Parti hep birinci parti çıkıyor. Bizim yaptığımız araştırmalarda AK Parti açık ara birinci parti. Her sene gençlerle ilgili araştırmalar yapıyoruz.  Geçen sene yaptığımız araştırmada en yakın takipçimize 3 kat fark atmış vaziyetteyiz. Bizim aldığımız oy oranı bir miktar düştüğü doğrudur. Ana muhalefetti kendi oy oranını çok altında oy aldı. Gençlikte kararsız diyen kitle diğer kitleden biraz daha fazladır. Oradaki anlayış buradaki çok ciddi anlamda gerçekte değildir. Üniversitelerdeki örgütlenmeye bakıldığında AK Parti Türkiye genelinde teşkilatlanmıştır” diye konuştu.