GÜNDEME BAKIŞ- YENİ Parti PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Aliağa ve Buca Ceza İnfaz Kurumlarında tutuklu bulunan belediye başkanları Görkem Duman, Mustafa Günay ve İsmail Yetişkin ile parti mensuplarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası yargılamaların tutuksuz sürmesi ve iddianamelerin hızla hazırlanması çağrısında bulunan Gökçen, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in sağlık durumuna dikkat çekti.
Yetişkin’in haftada üç gün diyalize girdiğini ve bypass geçmişi bulunduğunu belirten Gökçen, cezaevi koşullarının diyet ve enfeksiyon riski açısından ağır hak ihlaline yol açtığını vurguladı.

Gökçen'in açıklaması şu şekilde;
"Buca Belediye Başkanımız Görkem Duman’ı, Güzelbahçe Belediye Başkanımız Mustafa Günay’ı, Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’i, Hüseyin Sezer’i, Süleyman Ekinci’yi ve Ümit Erkol’u Aliağa ve Buca Ceza İnfaz Kurumlarında ziyaret ettim. Tüm yol arkadaşlarımızın bir an önce iddianamesinin hazırlanmasını ve yargılamaların tutuksuz yapılmasını bekliyoruz. İddianamesiz ve somut delilsiz tutukluluğun bir uygulama olarak yerleşmesi, bu dönemin tarihe kara bir lekesi olarak geçecek. Diğer taraftan Seferihisar Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’in sağlık durumu hepimizi endişelendiriyor. İsmail Yetişkin, diyaliz tedavisini cezaevinde haftada üç gün yoğun bir şekilde sürdürüyor. 6 yıl önce ileri derecede damar tıkanıklığı sebebiyle bypass geçirmiş olan İsmail Yetişkin, cezaevinin enfeksiyona açık bir ortam olması, devam eden hastalıkları ve cezaevi koşullarında uyması gereken diyete uygun beslenememesi nedeniyle ağır bir hak ihlaline uğruyor. Bu konunun acilen, hukuken ve vicdanen dikkate alınmasını bekliyoruz."





